Artiștii Teatrului Național Tîrgu Mureș, o prezență constantă la Gala Premiilor UNITER

În data de 8 mai 2017, începând cu la ora 21.00, la Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara, va avea loc cea de-a XXV-a ediție a GALEI UNITER. Cu această ocazie vor fi decernate premiile Uniter, menite să recompenseze cele mai bune rezultate teatrale din anul precedent. Evenimentul poate fi urmărit în direct la TVR, respectiv online.

Începând din anul 2012, artiștii Teatrului Național Tîrgu Mureș, prin nominalizările și premiile obținute, constituie o prezență constantă la Gala Premiilor UNITER, acest eveniment important fiind organizat în 2014 de către Teatrul Național Tîrgu Mureș și găzduit de Palatul Culturii.
În 2012, scenografei Dobre Kóthay Judit i-a fost decernat PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE, iar lui Könczey Árpád PREMIUL SPECIAL PENTRU MUZICĂ DE TEATRU. În 2013, lui Czerán Csaba i s-a decernat PREMIUL SPECIAL PENTRU MUZICĂ DE TEATRU, iar Bányai Kelemen Barna a fost nominalizat pentru CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR. În anul 2014, Alina Nelega a câștigat PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ PIESĂ ROMÂNEASCĂ A ANULUI 2013 cu piesa În trafic; lui Zeno Fodor fiindu-i decernat PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE.

În anul 2015, Berekméri Katalin a fost câștigătoarea PREMIULUI PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL SECUNDAR, cu rolul din spectacolul Castingul dracului. În 2016, spectacolul TIHNA de Bartis Attila a fost nominalizat la PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL, regizorul Radu Afrim la PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN REGIZOR și B. Fülöp Erzsébet la PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL. Andu Dumitrescu a fost nominalizat la PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SCENOGRAF cu spectacolul Visul unei nopţi de vară, al Companiei Liviu Rebreanu. PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN REGIZOR i-a fost acordat lui Radu Afrim, spectacolul obținând și cele mai multe voturi online din partea publicului la categoriile: cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol și cea mai bună actriță în rol principal.

În anul 2017, spectacolul PASĂREA RETRO SE LOVEȘTE DE BLOC ȘI CADE PE ASFALTUL FIERBINTE de Radu Afrim, al Companiei Tompa Miklós, a fost nominalizat la două categorii: PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL (regia: Radu Afrim) și PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE (Irina Moscu).
Artiștii și producțiile nominalizate la Gala Premiilor UNITER, pot fi votate în cadrul campaniei online „Pentru tine cine e câștigătorul?” pe http://www.uniter.ro/votul-publicului-gala-uniter-2017

În fiecare an, Galele Uniter se desfășoară în prezența unor invitați importanți din cadrul misiunilor diplomatice, reprezentanți ai vieții culturale și teatrale. În acest an vor fi prezenți la eveniment, atât directorul general al Teatrului Național Tîrgu Mureș, Gáspárik Attila, cât și Keresztes Attila, directorul artistic al Companiei Tompa Miklós.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.