ASA ocupă prima poziție

_EL_4128-11ASA Tîrgu-Mureș învinge cu 4-1 pe CSU Craiova în etapa a III-a a play-off-ului, după o evoluție de senzație aplaudată la scenă deschisă de cei 4.500 de spectatori prezenți în tribunele stadionului Trans-Sil. Pentru roș-albaștrii au înscris Amauri, în minutul 13, Verdeș, minutul 49, Ndoye, minutul 67, din penalty și Hanca, minutul 86. Pentru oaspeți a egalat Pleșan, în minutul 44. Diferența de scor putea să fie și mai mare, dar în minutul 75, Verdeș a ratat o lovitură de la 11 metri.
Un derby așteptat de ambele tabere, dar și de specialiști, pentru a vedea echipa cu principala șansă de promovare în prima ligă, prefațat însă din partea oaspeților de declarații sigure de victorie. Dar, în fotbal, cel mai bine e să vorbești pe teren, iar comentariile cele mai coerente sunt cele de după joc.
Ei bine, chiar acest lucru s-a întâmplat sâmbătă după-amiaza la Tîrgu-Mureș. O echipă roș-albastră extrem de motivată, cu jucători care au luptat din primul până în ultimul minut.
Partida a început excelent pentru ASA. Ndoye îl încearcă pe portarul Brac, de la distanță, șutul senegalezului fiind respins de sub bară. Înainte de finalul primului sfert de oră, avem parte și de deschiderea scorului. Voiculeț pătrunde pe stânga, centrează la colțul lung, Amauri preia excelent pe piept și înscrie cu un șut plasat: 1-0.
A urmat o perioadă de acalmie, cu un joc disputat la centrul terenului. Oaspeții au o primă ocazie prin Pleșan, în minutul 20, șutul acestuia fiind deviat în corner.
La pauză, cele două formații aveau să intre la egalitate. În minutul 44, Ferfelea îl găsește cu o pasă printre fundași pe Pleșan, care înscrie, din unghi, pe sub Stăncioiu: 1-1.

Repriza secundă…

După numai 4 minute, Hanca pătrunde pe dreapta, centrează în careu, fundașii adverși se invită să respingă mingea, ia Bobi Verdeș înscrie, cu o reluare din 6 metri: 2-1. Iar cum cea mai bună apărare este atacul, ASA forțează desprinderea în fața unei echipe care nu se aștepta parcă la o astfel de evoluție din partea adversarilor. Hora trece în două rânduri pe lângă desprindere.
Golul de 3-1 vine în minutul 67. Bumba pătrunde în zona centrală, șutează spre poartă, iar mingea îl lovește în mână pe Izvoranu. Centralul Cojocaru, la semnalizarea tușierului, indică punctul de la 11 metri. Execută precis Ndoye și tabela arăta ASA-CSU Craiova 3-1.
Deciși să încheie conturile, roș-albaștrii forțează în continuare, în fața unei echipe incapabile de un răspuns. Verdeș are ocazia dublei, în minutul 73 dar, singur cu Brac, șutează slab și portarul advers reține. După alte 2 minute, Bumba execută un corner de pe partea stângă a atacului, iar Pătrașcu e aproape să prindă mingea în brațe. Penalty-ul este executat de Bobi Verdeș, dar șutul acestuia trece puțin peste poartă.
Totuși, diferența de 3 goluri se face cu 4 minute înainte de final. Același Hanca, pătrunde decis spre poarta adversă, centrează în careu, mingea este bâlbâită de adversari, care nu reușesc să respingă și, tot Hanca, ajuns în careul de 6 metri, reia pe spate, în plasa oltenilor: 4-1.
După 3 minute de prelungiri, centralul fluieră finalul unui joc cu mult peste media Ligii 1, o dispută care a arătat o echipă gazdă mult mai determinată de a arăta cine este de fapt favorita seriei a II-a.

ASA, cele mai multe puncte

În urma acestei victorii, ASA Tîrgu-Mureș acumulează 24 de puncte și urcă pe prima poziție a play-off-ului. Pe locul doi a căzut CSU Craiova cu 23 de puncte, urmată de Gloria Bistrița, cu 20 de puncte.
În următoarea etapă, intermediară, ASA va evolua în deplasare la Bistrița, miercuri 7 mai, de la ora 18. Următorul joc pe teren propriu va avea loc sâmbătă, 10 mai, de la ora 19, în compania celor de la FC Olt Slatina.

ASA Tîrgu-Mureş: Stăncioiu – Hanca (90-Al. Dan), Vîrtic, Bejan, Sepsi – Ndoye, Hora – Amauri (77-Buhăescu), Voiculeþ, Bumba – Verdeþ (80-Huiban).
CSU Craiova: Brac – Ljubinkovic, Izvoranu, Pătraşcu, Vătăjelu – Varga (63-Sin), Vandelanoitte, Pleşan (57-Valkis) – Ganea (72-Şerban), Curelea, Ferfelea.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.