ASA Tîrgu-Mureș – FC Botoșani, 2 – 1

bumbaASA Tîrgu Mureş a cîştigat partida de pe teren propriu cu FC Botoşani, scor 2-1, fiind a treia victorie a ardelenilor din acest sezon.
Ousmane N’Doye a marcat ambele goluri ale celor de la ASA, în timp ce pentru FC Botoşani a marcat Hadnagy.
În urma acestui scor, ASA urcă pe 5 cu 11 puncte, în timp ce FC Botoşani cade pe 8, cu 9 puncte.
Partida s-a desfășurat duminică, de la ora 17, pe Trans-Sil, într-o partidă din etapa a VI-a a Ligii 1. Cele două formații au fost vecine de clasament, oaspeții locul 7, cu 9 puncte, iar roș-albaștri, locul 8, cu 8 puncte.
După primele 2 etape, FC Botoșani nu acumulase vreun punct și suferise două înfrângeri clare (0-3 cu Gaz Metan Mediaș și 1-4 cu Petrolul Ploiești). Au urmat însă trei jocuri și tot atâtea victorii, cu același scor, 1-0 (acasă cu Astra, în deplasare la Oțelul și din nou pe teren propriu cu U-Cluj). O creștere de formă evidentă, pentru o echipă pragmatică, care știe să concretizeze ocaziile pe care le are.
De cealaltă parte, ASA Tîrgu-Mureș a venit după prima înfrângere a sezonului, 1-2 la Brașov, în urma unui joc dominat de formația noastră, dar ratările din prima parte au dus la un deznodământ nefericit.
Victoria păstrează echipa tîrgumureșeană în partea superioară a clasamentului, iar întreruperea campionatului pentru jocurile naționalei din preliminariile EURO 2016, ar asigura o perioadă de liniște în pregătirea jocurilor următoare. Înainte de meci Adrian Falub, antrenor principal ASA Tîrgu-Mureș, a declarat: „Jocul cu FC Botoșani este unul foarte greu. Ei vin după trei victorii consecutive, iar noi după un joc pe care l-am pierdut nemeritat. Toată lumea este conștientă de importanța partidei, toată lumea va lupta pentru cele 3 puncte. Avem nevoie de consistență, avem nevoie să concretizăm ocaziile pe care le avem. Ne așteaptă un joc greu, în fața unui adversar dificil, în formă, dar trebuie să câștigăm.”

print