„ASIGURĂ-ŢI O ZI FRUMOASĂ!”, by IPJ Mureş

În sezonul estival, la Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” îşi petrec timpul liber foarte multe persoane. În fiecare an, pe timpul verii, aglomeraţia de autoturisme din jurul complexului, coroborată cu neglijenţa unor proprietari, a dus la comiterea de furturi din auto în această zonă.

În anii precedenţi, activităţile derulate în zona complexului au avut rezultate benefice, dar au menţinut concluzia că numeroşi proprietari de autoturisme – în special din alte judeţe – lasă bunuri la vedere, în interior. Din aceste considerente, Poliţia mureşeană – prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Municipiului Tg-Mureş, cu sprijinul structurilor de jandarmi şi al Poliţiei Locale Tg-Mureş, a reluat activităţile ce au ca scop menţinerea gradului de siguranţă a cetăţenilor în Complexul Mureşul şi zonele adiacente, în cadrul proiectului „Asigură-ţi o zi frumoasă!” – ediţia a VIII-a. Activităţile s-au axat în special pe prevenirea furturilor din autoturisme.

Scopul proiectului a fost menţinerea gradului de siguranţă a cetăţenilor/bunurilor acestora în Complexul Mureşul (cu parcările de la cele 2 intrări) şi străzile adiacente (Păcii, Tâmplarilor, Secuilor Martiri, Luntraşilor, Margaretelor, Aleea Carpaţi), urmărit prin 2 obiective: informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a victimizării şi securizarea zonei complexului prin instituirea unei zone speciale de siguranţă publică, în a doua parte a săptămânii.

          Pe parcursul celor două luni, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali – toţi au fost implicaţi în peste 50 de acţiuni în teren. De mare ajutor în informarea cetăţenilor au fost atenţionările, ştirile, spoturile difuzate la Radio Vacanţa.

Şi în acest an, colaborarea a avut succes, în zona vizată în cadrul proiectului nefiind sesizat nici un furt din autoturism! MULŢUMIM TUTUROR CELOR IMPLICAŢI PENTRU CONTRIBUŢIA LA REUŞITA ACTIVITĂŢILOR!  

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.