Asociaţia „Impuls”, la 1 an

asociatia impulsCentrul de zi pentru copii cu dizabilităţi severe „Impuls” din Luduş a fost înfiinţat oficial în 2 noiembrie 2012, cu sprijinul important al Primăriei, Consiliului Local şi al Parohiei Greco-catolice „Sf. Apostol Petru” din Luduş. Marioara Şofron, preşedinta Asociaţiei, consideră că mentorii pentru rezultatele actuale au fost Asociaţia Alpha Transilvană Tîrgu-Mureş şi „Rază de soare” din Iernut.

Dezvoltare

Acum, după 1 an de la înființarea Asociației, rezultatele sunt vizibile atât în ceea ce priveşte dotarea materială, cât şi prin creşterea numărului de copii aflaţi în îngrijire. Nu mai puţin importantă este calitatea echipei care asigură programul de fiecare zi. Actualul colectiv de muncă este format din psihopedagogul Loredana Iacob, kinetoterapeutul Edina Bosa şi pedagogul Monica Tripon, acestea din urmă fiind voluntare. Marioara Şofron a prezentat activităţile la care au participat cu ocazia zilelor de 1 Martie, 8 Martie, Ziua Copilului şi acţiunea de „Mărţişor”, ultima fiind făcută, cu sprijinul unităţilor de învăţământ, la Casa de Cultură. Pentru acest eveniment și-au dat ajutorul și Olga Pal, Ana Bordan (organizare).

De mare importanţă este Protocolul de colaborare cu Primăria şi Consiliul Local, cu un sponsor deosebit – SC Zahărul TEREOS, cu Parohia Greco-catolică şi cu oameni de mare calitate ca Dana Banea şi Gabriela Coveşan, care au intermediat o legătură de suflet, dar şi materială, cu două Fundaţii umanitare din Olanda.

Spațiu insuficient

Faţă de multele aspecte pozitive, semnalăm şi una care crează neajunsuri tuturor celor implicaţi: spaţiul, devenit insuficient. În prezent, numărul copiilor asistaţi a ajuns la nouă, plus unul în sistem ambulatoriu şi, pe scurt, este nevoie de un spaţiu mai mare pentru Asociaţie care, cu ajutorul olandezilor, se poate amenaja.

La aniversarea de 1 an a Asociației „Impuls” au fost prezenţi factori de răspundere din Primărie, conducători de instituţii publice, iar de la Tîrgu-Mureş au venit Manuel Butiulcă şi Raul Boroş. Primarul Cristian Moldovan a transmis salutul senatorului Akoş Mora şi a felicitat colectivul Asociaţiei pentru rezultatele obţinute până acum şi a dat asigurări că Administraţia locală va fi alături de copii şi de educatorii lor.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.