Astăzi începe festivalul Peninsula

peninsula felszigetConcertele susţinute de ‘Şuie Paparude’, ‘Alboroşie’ şi Paul Kalkbrenner vor deschide, joi, Festivalul de muzică Peninsula, în prima sa desfăşurare pe Valea Gârbăului, la doi kilometri de cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, după ce organizatorii au optat, în acest an, pentru mutarea evenimentului de la Târgu-Mureş.

Programul primei zile include şi concertele Negura Bunget, Mango, Modul şi Subotage, dar şi muzică electronică. În premieră la Peninsula, va mixa grupul Utah Jazz din Marea Britanie. Tot pentru prima dată la festival vine şi noua speranţă a electroswing-ului italian, trupa The Sweet Life Society. Două dintre capetele de afiş ale festivalului, Kaiser Chiefs şi Dragonforce, au anunţat că nu mai vin la evenimentul din acest an.

Ediţia cu numărul XI a Festivalului Peninsula se desfăşoară până duminică, 21 iulie şi este organizată cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca şi a Consiliului Local. Preţul unui bilet la o zi de concerte este de 50 de lei.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în 2003. Genurile muzicale rock, metal, pop, electro, world music, folk, hip-hop, blues şi jazz compun un program eclectic, susţinut de formaţii din Europa Centrală şi Orientală şi din Balcani, mai mult sau mai puţin cunoscute dincolo de frontierele ţărilor lor. Festivalul propune şi sporturi extreme, precum bungee jumping, şi proiecţii de filme.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.