Atenţie la joburi în Germania!

bani-lei-publimedia-shutterstockDouă femei din Miercurea Ciuc au reclamat că au fost înşelate cu promisiunea unui loc de muncă în Germania. Poliţiştii harghiteni au declanşat o anchetă pentru a depista persoana sau persoanele responsabile de înşelăciune. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că cele două femei au sesizat miercuri că, la sfârşitul lunii mai, în baza unui anunţ publicat într-un ziar local, au depus în contul unei persoane câte 450 lei fiecare, reprezentând „taxe de transport” pentru deplasarea în Germania, locurile de muncă promise fiind pentru muncitori necalificaţi. Ulterior, persoana care promitea intermedierea acestora nu a mai putut fi contactată. Gheorghe Filip a precizat că numărul celor înşelaţi ar putea fi mai mare, motiv pentru care roagă persoanele păgubite într-un mod similar să sesizeze poliţia.
Totodată, atragem atenţia cetăţenilor cu privire la riscurile de a fi păgubiţi de astfel de ‘oportunişti’. De aceea le recomandăm să verifice la autorităţile competente existenţa şi legalitatea unor asemenea persoane ori societăţi comerciale ofertante ale unor locuri de muncă, iar în cazul în care au fie date, fie numai suspiciuni cu privire la acestea, să ne sesizaţi deîndată”, a declarat Gheorghe Filip.

În urmă cu câteva luni, opt persoane din comunele Sânsimion, Cozmeni şi Leliceni au fost înşelate de un necunoscut care, prin intermediul unui anunţ postat pe internet, le-a promis facilitarea obţinerii unor locuri de muncă în Franţa, în schimbul unor sume de bani. (EM)

 

Sursa Agerpres

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.