Atenționare din partea Sindicatului Mureșul Apele Române

În atenția angajaților ANAR/ABA-urilor,

Date fiind multiplele și gravele probleme de drept pe care le ridică intenţia ANAR de a reţine, sub pretextul obligativităţii unui astfel de demers, sume de bani angajaţilor acestei instituții în perioada imediat următoare, recomandăm, în numele Sindicatului Mureşul din Apele Române (SMAR), tuturor angajaţilor ANAR și ai ABA-urilor din țară ca, până la momentul in care aceste chestiuni nu vor fi lamurite pe deplin, SĂ NU SE SEMNEZE IN NICIUN FEL PE ACTELE INAINTATE.
Semnarea actelor dă posibilitatea imediată a reținerilor din salarii de către angajator.
Facem apel pe această cale la şefii structurilor funcţionale din cadrul ANAR și ABA-urilor, indiferent de nivel, să nu facă niciun fel de presiune asupra angajaţilor pentru a-i obliga să semneze aceste acte. Le punem în vedere că astfel de presiuni pot fi considerate abuz de drept, ce poate fi sancţionat ca atare de legea civilă şi penală.
Sindicatului Mureşul din Apele Române va asigura, in toată această perioadă, consultanţă juridică pentru toţi cei interesaţi de lămurirea tuturor aspectelor de drept care ţin de iniţierea acestui demers.

Sursa: Sindicatul mureșul

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.