Aţi văzut macacul japonez la Zoo?

banana si maimuta Duminică unul dintre vizitatorii aflaţi la ZOO a făcut următoarele imagini cu una dintre maimuţele care se plimba nestingherită pe o alee din grădină. Avea un pachet de biscuiţi şi o banană, manifestându-se zgomotos dacă i se părea că cineva ar vrea să-i fure pachetul. Nu ştim dacă e una dintre fugarele care s-ar fi întors acasă, ori e alta care a scăpat din cuşca din care au fugit şi suratele ei, cu ceva timp în urmă.
O ştire de la un post de televiziune anunţa încă în iunie că de la Grădina Zoologică din Tîrgu Mureş au evadat cinci maimuţe, patru exemplare adulte şi un pui, şi s-au adăpostit în pădurea de la Platoul Corneşti.
Îngrijitorii au recuperat până acum doar două dintre ele. Maimuţele din specia macacilor japonezi pot fi periculoase pentru oameni. „În mod general nu sunt periculoase, dar nu trebuie să te apropii de ei. Din două cauze, una că sunt animale totuşi sălbatice şi în al doilea trebuie lăsate în linişte să putem continuă acţiunea de prindere”, a zis directorul Grădinii Zoologice Târgu Mureş, Kopacz Andras, schimbat din funcţie săptămâna trecută.
Macacii adulţi au ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureş ca donaţie de la un parc din Ungaria. Puiul, în vârstă de un an, s-a născut aici şi nu a fost încă găsit!

maimuta in vizita

LA ZOO DUMINICA

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.