Au crescut din nou prețurile

 

Fructele proaspete, conservele de legume şi citricele sunt mărfurile alimentare care s-au scumpit cel mai mult în ianuarie faţă de ultima lună din 2017, relevă datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Potrivit statisticii, fructele proaspete s-au scumpit în prima lună a acestui an cu 3,10%, în comparaţie cu luna anterioară, legumele şi conservele din legume – cu 2,58%, la fel şi citricele. De asemenea, preţul la fasolea boabe a crescut cu 1,58%, iar la cartofi cu 1,32%. Datele furnizate de Institutul Național de statistică arată că pe total mărfuri alimentare, preţurile au crescut cu 0,64%, în ianuarie, faţă de luna anterioară.  S-au înregistrat și scăderi, arată INS, iar cele mai mari reduceri de preț au fost consemnate la ouă (-1,98%), zahăr (-0,52%) şi bere (-0,07%).

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.