Au început Zilele Culturii Germane, la Sighișoara  

Începând cu data de 9 iunie timp de trei zile, până în 11 iunie se  desfășoară la Sighișoara „Zilele culturii Germane la Sighișoara“. Evenimentul poartă titlul „Reforma LUTERANĂ ÎN REGIUNEA SIGHIȘOARA” și a început în data de 09 iunie, ora 15:30 la sediul Forumului Democrat German din Sighişoara.

Deschiderea „Zilelor Culturii Germane” 2017 a fost realizată, din balconul Turnului cu Ceas, simbol al Sighisoarei, cu sunet de trompetă.
După o trecere în revistă a tematicii de anul acesta a Zilelor Culturii Germane, realizată de Ştefan Gorczyca preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Sighişoara, a urmat un moment de dansuri mult apreciat de publicul prezent, realizat cu participarea grupului de copii „Burgspatzen” și a clasei 0 de la Liceul teoretic „Joseph Haltrich”, conduse de înv K. Frohlich, M Szombati și W Schuster.
Zilele Culturii Germane se desfășoară până duminică la Sighișoara în organizarea Forumului Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, în parteneriat cu Parohia Evanghelică Sighișoara și Primăria Municipiului Sighișoara.
Manifestarea cuprinde expuneri, discuții, muzică și dans și se va desfășura în Cetatea Sighisoara.
La eveniment este prezent și consulul Republicii Federale Germania în Romania Judith Urban, precum și Paul-Jürgen Porr președintele Forumului Democrat al Germanilor din România.
În prezența consulului Republicii Federale Germania în România Judith Urban au fost înmânate Sprachdiplom absolvenților Liceului teoretic „Joseph Haltrich”, care atestă cunoașterea limbii germane.
Zilele Culturii Germane au fost, încă de la prima ediţie, un cadru generos de exprimare a valorii culturii germane ca o componentă esenţială a multiculturalismului Sighişoarei.

Cristina Vancea, sursa Radio Son Sighișoara

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.