Automobilele hibrid, scutite de impozit?

Screen Shot 2013-02-13 at 11.51.25 AMConsilierul local Ioana Roman a elaborat un proiect de hotărâre prin care dorește să legifereze scutirea de impozite a automobilelor hibrid. Proiectul de hotărâre poate fi deja consultat pe site-ul Primăriei Tîrgu-Mureș.

Potrivit proiectului „un automobil este considerat hybrid dacă acesta este propulsat de cel puţin două surse diferite de energie dintre care una non-poluantă. Aceste surse non-poluante pot fi: acumulatorii de tip „rechargeable energy storage system” sau RESS, hidrogenul, aerul comprimat, vântul, interacţiunea umană, gazul natural lichefiat sau energia solară. În prezent, cele mai răspândite surse alternative de energie sunt: hidrogenul, acumulatorii electrici şi energia solară”. De asemenea, dacă proiectul va trece, pe lângă automobilele hibride vor fi scutite de plata impozitului și automobilele electrice.

Proiectul nu afectează atât de mult bugetul, ci mai degrabă dorește să dea un semnal, din spusele consilierului Ioana Roman, care preciza și că este vorba de „o picătură într-un ocean, când vine vorba de stimularea prin măsuri concrete a protecției mediului. Totuși, dacă proiectul va trece, dăm măcar un semnal”. Votul pe marginea acestui proiect va fi dat în ședința ordinară a Consiliului Local din această lună.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.