Autorităţile din Miercurea Ciuc vor să reducă poluarea

poluareAutorităţile din Miercurea Ciuc doresc ca în următorii cinci ani să reducă cu 25% emisiile de dioxid de carbon din oraş, se arată în strategia energetică a oraşului, elaborată în cadrul unui proiect european.
Scăderea cu 25% a emisiilor de dioxid de carbon s-ar putea realiza prin reducerea folosirii maşinilor, amplasarea de panouri fotovoltaice sau modernizarea sistemului de termoficare.
Potrivit planului de acţiuni care stă la baza strategiei energetice a oraşului, reducerea cu două procente a emisiilor s-ar putea realiza prin montarea panourilor fotovoltaice pe acoperişul blocurilor, o reducere de şase la sută putând fi obţinută dacă oamenii vor fi convinşi să nu mai folosească autovehiculele în cazul deplasărilor interurbane, caz în care şi numărul vehiculelor ce circulă în oraş ar scădea. De asemenea, reducerea emisiilor până la 25% ar fi realizată în cea mai mare parte prin modernizarea sistemului de termoficare a oraşului, mai important fiind reconectarea clădirilor publice la sistem, dar şi a apartamentelor populaţiei.
Conform prognozelor preliminare, gazul natural folosit ca sursă de energie la sistemul de termoficare poate fi înlocuit cu deşeuri de lemn, acest fapt ducând şi la crearea de locuri de muncă în zonă.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Harghita, planul de acţiune şi strategia energetică au fost elaborate în cadrul proiectului RE-SEEties, la care CJ, prin Agenţia de Management Energetic, a participat în calitate de partener.
Documentul va fi depus în două săptămâni la Primăria municipiului Miercurea Ciuc pentru a fi dezbătut, realizatorii proiectului fiind deschişi propunerilor şi observaţiilor, iar în urma modificărilor operate va fi supus votului consiliului local.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.