Autospecială englezească pentru pompieri

pompieri 1O delegaţie formată din 10 oameni – în principal oficialităţi de la judeţ, reprezentanţi ai Shropshire Fire and Rescue Service din Marea Britanie şi membri Rotary Club din Reghin – a fost primită vineri la Reghin cu fast de către pompieri.

Donație

Motivul principal al festivităţii a fost o maşină de lucru cu apă şi spumă şi echipamente de protecţie pentru pompierii reghineni, donaţie făcută de Serviciul de pompieri din ţinutului englez Shropshire şi intermediată de Clubul Rotary.

Cheile autospecialei au fost predate în cadrul unei festivităţi cu participarea oficialităţilor şi a tuturor angajaţilor din detaşamentul reghinean.

Şeful Detaşamentului Reghin de Pompieri din Reghin lt. col. Ioan Chibulcutean spune că era nevoie de această maşină, mai ales pentru că unitatea pe care o conduce deţine încă şi maşini care au depăşit 30 de ani. În plus, odată cu deschiderea punctului de lucru de la Deda ( în urmă cu aproximativ 8 luni) una dintre maşinile de la Reghin a fost dusă acolo.

Prezentă la festivitate, primarul Maria Precup a mulţumit britanicilor pentru efortul lor şi le-a oferit în dar câteva obiecte – simbol ale Reghinului. La rândul lor, englezii i-au dăruit Mariei Precup o cască de protecţie cu semnăturile lor.

Pentru pompierii din Mureş

Oaspeţii din Anglia au venit pentru a doua oară în judeţul Mureş, de data aceasta cu trei autospeciale, 60 de staţii radio pentru comunicaţii şi 500 de echipamente de protecţie. Prezent la Reghin, adjunctul Shropshire Fire and Rescue Service, Steve Jones, a declarat că echipamentele provin de la mai multe unităţi de pompieri din Marea Britanie şi vizează atât îmbunătăţirea operativităţii colegilor din judeţul Mureş, cât şi siguranţa muncii lor.

Detaşamentul din Tîrnăveni beneficiază şi el de o autospecială, iar cel din Sighişoara a primit o maşină de intervenţie şi comandă, pentru a se putea interveni în zone greu accesibile, specifice cetăţii medievale.

„Cele două autospeciale de lucru cu apă şi spumă intră, de vineri (7 iunie n.r.), în dotarea Detaşamentului de Pompieri din Reghin şi a Secţiei de Pompieri din Târnăveni. Totodată, o autospecială de primă intervenţie şi comandă va fi predată sâmbătă către Detaşamentul de Pompieri Sighişoara – putând interveni în zone greu accesibile, specifice Cetăţii din Sighişoara – alături de 500 de echipamente de protecţie”, a spus Liviu Danciu, reprezentantul ISU Mureş. Acesta a adăugat că pompierii românii vor participa la un program de pregătire alături de colegii lor englezi, pentru a se acomoda cu noile echipamente, achiziţionate de aceştia în urma unor acţiuni de voluntariat.

„Aceste noi autospeciale intrate în dotarea ISU vor asigura o intervenţie promptă şi eficientă în situaţiile de urgenţă care pun în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor, precum şi patrimoniul cultural şi istoric al judeţului”, a mai spus Liviu Danciu

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.