Autostrada Comarnic-Braşov în standby

autostrada_comarnic_brasovNoul traseu stabilit pentru Autostrada Comarnic Braşov trece prin proximitatea Parcului Naţional Bucegi şi pe lângă Situl Natura 2000 Postăvarul, drept pentru care va fi nevoie de identificarea şi evaluarea impactului asupra biodiversităţii. CNADNR spune că în lipsa acestui document, şantierul nu va putea fi deschis. Valoarea estimată a contractului pentru acest Studiu este 568.863 lei fără TVA iar câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie maximum 12 luni pentru a preda documentul.

Licitaţia pentru actualizarea Studiului de Evaluare a Impactului asupra mediului a fost deja lansată, iar CNADNR a stabilit ca termen de depunere a ofertelor data de 18 iunie.

Tronsonul începe de la intersecţia între DN 1 şi DJ 101 R unde este podul dinspre Breaza şi se va termina la Cristian, asigurând şi legătura spre Ghimbav şi spre DN 13, în apropierea variantei ocolitoare a muncipiului Braşov. Tronsonul Comarnic – Predeal ar trebui finalizat în 2017. Pentru despăgubirile aferente exproprierilor de pe traseu Guvernul a alocat suma de 1,122 milioane lei. Tronsonul Comarnic-Braşov va avea o lungime de 53,215 km de autostradă proporiu-zisă şi aproximativ 7 km de drumuri de legătură, care vor avea tot regim de autostradă, spre Sinaia, Buşteni, Predeal şi Râşnov.

Pe traseu vor fi construite 19 viaducte sau poduri, 5 pasaje peste autostradă, 15 pasaje inferioare şi aproximativ 20 de km de tuneluri.(EM)

 

Sursa RTM

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.