AZO în revizie, mirosurile grele rămân

Zilele trecute am avut ocazia, neplăcută, să constat că deși combinatul Azomureș este închis temporar pentru obișnuita revizie tehnică ”de august” la Promenada Mall atmosfera rămâne încărcată. De mirosuri.

Și am început o mică investigație. Groapa de gunoi a municipiului –aflată în spatele dealului din imediata apropiere a complexului comercial – este folosită în continuare deși trebuia închisă din 2009. Din 2009 România și Târgu-Mureș sunt în ileglitate crasă pe acest subiect în relația cu Bruxellles, iar Primăria Târgu-Mureș și CJ Mureș sunt principalii vinovați. Deși se află în construcție – noul depozit de deșeuri este la un pas de a se concretiza într-un dezastru de proporții uriașe pentru județul Mureș prin simplul fapt că anul viitor expiră termenul de execuție din fonduri europene. Între timp tot gunoiul din Târgu-Mureș și câteva alte localități din jurul municipiului folosesc groapa de la Cristești deși aceasta nu mai respectă nicio regulă, nicio prevedere, nicio legislație în domeniu. Și poluează pânza freatică, apele de suprafață în care se deversează rezidurile lichide, solul și evident aerul.

Combinatul Azomureș ia în fiecare an o pauză de o lună în care intră în revizie tehnică și, de exemplu în 2012, angajează firme cu peste 1000 de muncitori pentru a-și reface instalațiile și obiectivele tehnice în vederea unei funcționări fără defecțiuni tehnice pe parcursul anului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.