Azomureş Aqua Speed Marathon, de șase ani încurajează sportul

Direcţia pentru Sport şi Tineret Mureş, în colaborare cu C.S. Bulldogs Tîrgu-Mureş, C.S.Ș. Tîrgu Mureş şi în parteneriat cu Primăria municipiului Tîrgu Mureş au organizat, în data de 18 martie 2017, concursul de înot „Azomureş Aqua Speed Marathon”, aflat la a șasea ediție. Competiţia, sponsorizată de combinatul Azomureș, a avut loc în bazinul Olimpic din incinta Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” (Weekend), cu începere de la ora 10.00.
„Am continuat și în acest an parteneriatul cu organizatorii concursului având în vedere că este o competiție care s-a dezvoltat de la an la an. Este important pentru Azomureș că s-a reușit și în acest an să înscriem o echipă la Aqua Speed Marathon. Promovam astfel de competiții în interiorul companiei și ne bucurăm să vedem că există deschidere. Îi felicitam pe colegii noștri, așa cum felicitările noastre se îndreaptă către toți participanții și către organizatori”, a declarat Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureș.
Concursul din acest an a avut același format ca și la ultimele două ediții.
La maraton au fost înscrise 18 echipe (atât permite bazinul) din Cluj, Harghita și Mureș.
Festivitatea de premiere s-a desfășurat în aceeași zi, după-masa, la trei categorii (amatori, sportivi legitimaţi (înotători) şi sportivi – polo pe apă, triathlon- ) + open.


Reguli participanți

Regulile pentru participanți au putut fi citite pe site-ul evenimentului: „Fiind un concurs open, pot participa toţi iubitorii de înot indiferent de vârstă şi sex, ca atare echipele se pot forma şi mixte. Numărul culoarelor permite acceptarea în competiţie a max.18 echipe. O echipă este formată din 8 sportivi + opţional o rezervă. Fiecare echipă trebuie să desemneze un căpitan care va participa înainte de start la validarea listelor de înscriere, va preda declaraţiile pe propria răspundere privind sănătatea componenţilor echipei, va participa la tragerea la sorţi a culoarelor, se va angaja la respectarea regulamentului de concurs şi a condiţiilor de participare şi va fi persoana care va semnala secretariatul în cazul unor nereguli”.

Programul competiției

Între orele 09.00 şi 09.30 a avut loc, la secretariatul competiţiei, validarea listelor de înscriere, depunerea declaraţiilor pe propria răspundere şi achitarea taxei de participare (400 de lei/echipă).
Între orele 09.15 şi 09.45 a avut loc antrenamentul oficial (opțional), fiecare echipă înotând pe culoarul pe care căpitanul echipei l-a tras la sorţi. În timpul încălzirii au fost prezentate echipele participante.
La ora 10.00 fix s-a dat startul concursului.
Concursul a fost de tip ştafetă. Fiecare concurent a înotat 400 de metri (8 lungimi de bazin), iar apoi a fost schimbat de coechipier în ordinea înscrierilor depuse. Schimbul s-a efectuat prin săritură sau din apă.
La terminarea celor 8 ore, concurentul aflat în apă a înotat până la start-sosire (nu a trebuit să parcurgă cei 400 de m).
Sportivii au putut înota în orice stil în tot timpul concursului, dar a fost interzisă folosirea oricărui mijloc ajutător de înot, respectiv a neoprenelor.


Premierea

Festivitatea de premiere a început după ora 18. Fiecare echipă participantă a fost premiată cu cupă, tricou personalizat şi diferite materiale sportive.
Echipa care a parcurs cele mai multe lungimi de bazin a fost declarată „câştigătorul open al concursului”.
Premierea s-a făcut pe trei categorii: amatori, sportivi legitimaţi la ramura de sport nataţie, sportivi legitimaţi la ramura de sport polo pe apă, triatlon sau nataţie masters.


Clasamentul

Clasament final Azomureș Aqua Speed Marathon 2017 a fost următorul:
Categoria amatori: Orca 1 – Cluj Napoca – 26.500 m; Mini Max Veterani – Tîrgu Mureș – 26.100 m; Safari – Tîrgu Mureș – 24.000m; SmartSoft – Tîrgu Mureș – 22.900m; Tinerețe fără Bătrânețe – Tîrgu Mureș – 21.600m; Orca 2 – Cluj Napoca – 19.800 m; Azomureș – Tîrgu Mureș – 18.800 m; Fáradt Meduzák – Tîrgu Mureș – 18.400 m.
Categoria Sportivi (triatlon, polo pe apă): Las Torpilas – Tîrgu Mureș – 28.600 m; The Sharks – Tîrgu Mureș – 28.100 m; Mureș Water Runners – Tîrgu Mureș – 26.600 m; Harghita Triathlon Club – Miercurea Ciuc/Sf.Gheorghe – 25.100 m.
Categoria Legitimați (înotători): H2O – Tîrgu Mureș – 34.400 m; CSS I – Tîrgu Mureș – 33.400 m; Milka-Bocik – Tîrgu Mureș – 30.300 m; CSS II – Tîrgu Mureș – 27.500m; Delfin – Tîrgu Mureș – 24.100m; Smiley Team – Tîrgu Mureș – 23.300 m.

Premii speciale

Totodată, au fost acordate și premii speciale, astfel:
Cea mai tânără concurentă: OrbánKis Zsuzsanna – Milka-Bocik – născută în 2010;
Cel mai tânăr concurent: Simon Dávid – Smiley Team – născut în 2009;
Cea mai în vârstă concurentă: Máte Magdolna – Tinerețe fără Bătrânețe;
Cel mai în vârstă concurent: Sáfár Árpád – Safari;
Premiu special pentru Demény Helga, care a participat la un concurs din Ungaria, înotând singur 24 de ore.

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.