Azomureş în negocieri pentru contractul colectiv de muncă

Azi Sindicatul Alternativa 2002 a prezentat într-o conferinţă de presă intenţiile privind negocierea contractului colectiv de muncă . Sindicatul doreşte o mărire a salariului de bază cu 7%.

Iată comunicatul de presă.

În contextul negocierilor cu privirea la încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă (CCM), Biroul de Presă Azomureș a făcut următoarele precizări:

“Conducerea Azomureș a propus încheierea unui act adițional la contractele individuale de muncă drept o măsură de suport pentru salariați, până la finalizarea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă. Este cunoscut faptul că, odată ce un contract de tip CCM expiră, drepturi ca, bonuri de masă, măsuri de protecție și ajutoare sociale (Ex: de deces, de naștere, de pensionare), prima de vacanță și altele, nu mai pot fi acordate. Semnarea actelor aditionale la contractele individuale de muncă permite păstrarea acestor beneficii din Contractul Colectiv de Muncă expirat, la care se adaugă majorările salariale propuse de patronat pentru 2017.

Pe lângă majorarea efectivă a salariului brut de 3,5 % individual, mai sunt incluse în oferta patronatului: bonusul de performanță de 3 % acordat lunar, bonusul de prezență, care se dublează față de 2016, o creștere de la 650 la 1300 de lei brut, majorarea valorii nominale a unui tichet de masă de la 9,57 la 15 lei, acordarea unui bonus individual de 600 de lei net la semnarea actului adițional, încă un bonus de 1,5 % lunar, cumulat pe 12 luni, dacă se vor înregistra performanțele economice prognozate pentru 2017 la nivel de companie, implementarea unei noi grile de salarii. Toate acestea înseamnă o crestere de 16,7 % a fondului de salarii față de anul 2016.

Propunerea încheierii actelor adiționale este o decizie rezultată în urma unui studiu intern derulat în rândul angajaților Azomureș, cu privire la oferta patronatului de majorare a veniturilor. Având în vedere că, peste 50 % din angajații companiei au răspuns că sunt de acord cu oferta înaintată, s-a propus, în etapa a doua, semnarea actele adiționale individuale. Oferta se adresează tuturor salariaților cu contract permament sau temporar, indifferent dacă au răspuns pozitiv sau negative la studiul efectuat. Până astăzi, 27 martie 2017, peste 60 % din angajații Azomureș au semnat actele adiționale la Contractul Individual de Muncă.

În paralel, continuă negocierile cu Sindicatul Alternativa 2002 pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă. “ se spune în comunicatul de presă al Azomureş.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Puțină minciună nu strică. Pentru a semna acel act aditional, am fost condiționat de schimbarea optiunii din „consultarea salariatilor, sondaj” sau cum l-or mai denumi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.