Balogh iese din CJ după un proces pierdut cu ANI

balogh iosifConsiliul Judeţean Mureş a luat act, joi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, de încetarea de drept a mandatului consilierului judeţean Balogh Iosif (UDMR), după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) referitoare la existenţa unui conflict de interese în privinţa a 56 de contracte, în valoare de peste 5,5 milioane de euro, încheiate între firma acestuia şi administraţia judeţeană.

Consilierii judeţeni au luat act în unanimitate de rămânerea definitivă a acţiunii, au constatat încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al acestuia şi au declarat locul vacant.

UDMR urmează să desemneze un înlocuitor al lui Balogh Iosif – aflat la al treilea mandat în Consiliul Judeţean Mureş – de pe lista de supleanţi cu care s-a prezentat în alegerile locale din vara anului trecut.

ANI a sesizat, în anul 2011, faptul că un consilier judeţean al UDMR, Balogh Iosif, s-a aflat în conflict de interese în privinţa a 56 de contracte încheiate între firma sa, Multi Prod Impex SRL şi Consiliul Judeţean Mureş, în valoare de peste 5,5 milioane de euro.

Balogh Iosif a contestat raportul ANI cerând anularea acestuia, iar Curtea de Apel Târgu Mureş a admis acţiunea consilierului. În luna februarie a acestui ANI a declarat recurs şi a obţinut câştig de cauză la ÎCCJ.

ANI a anunţat, în iunie 2011, că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila săvârşire de către Balogh Iosif, a infracţiunii de conflict de interese, în perioada 2006-2010, pe durata exercitării mandatului de consilier judeţean şi a funcţiei de preşedinte al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a CJ Mureş.

‘În perioada 2006-2010, Consiliul Judeţean Mureş a încheiat cu SC Multi Prod Impex SRL un număr de 56 contracte de execuţie lucrări, în valoare totală de 21.615.936 de lei (5.541.589 de euro), contracte pe care domnul Balogh Iosif, în calitatea sa de angajat al societăţii, avea obligaţia să le pună în executare. Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală’, precizează raportul ANI.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.