Balului Palatului. Dans, muzică, arhitectură și caritate

Municipiul Tîrgu Mureș este beneficiarul unei moșteniri arhitectonice și culturale deosebite, neexploatată uneori la adevărata valoare. Orașul găzduiește clădiri impresionante care ascund spații culturale unice. Săli de spectacole impunătoare, holuri maiestuoase ce ar merita folosite de comunitatea locală pentru evenimente de înaltă clasă care să aducă un plus de valoare, în primul rând orașului și județului, și notorietatea acestora la nivel național și internațional. Aceasta este moștenirea pe care am dobândit-o de la înaintași. Și noi am înțeles să o punem în valoare. Așa după cum, în evidență trebuie scos omul, care este creatorul acestei moșteniri inestimabile, dar și artizanul dezvoltării impresionante a unei ramuri sportive foarte îndrăgite: dansul sportiv. Fie că vorbim de stilurile latino sau cele clasice. Avem școli care au reușit să pregătească sportivi ce au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor naționale și internaționale și care au generat o adevărată emulație în rândul copiilor din Tîrgu Mureș, dar și din alte orașe ale județului, amintind aici doar Reghinul.

În acest context se înscrie prima ediție a “Balului Palatului”, organizat în condiții asemănătoare cu evenimente tradiționale de același gen. O îmbinare armonioasă între dans, muzică, arhitectură și caritate.

  1. Despre Balul Palatului – Ediția I

Evenimentul este programat să se desfășoare marți, 7 noiembrie 2017, în Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș. Pentru prima dată, Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș se transformă într-un uriaș ring de dans de gală.  Noutatea absolută a evenimentului este reprezentată de interacțiunea pe care publicul prezent o va avea cu orchestra Filarmonicii Tîrgu Mureș. Balul Palatului va cuprinde printre altele, recitaluri ale unor artiști recunoscuți ai muzicii clasice, demonstrații de dansuri de societate, parade ale costumelor. Participanții la Balul Palatului vor avea ocazia să urmărească un spectacol unic și să fie parte din eveniment. Îi vom invita la dans pe acordurile Filarmonicii din Tîrgu Mureș. Holul Palatului Culturii, balcoanele și lojele Sălii Mari vor fi gazdele perfecte pentru socializare și pentru a admira un spectacol ce se dorește a reînvia strălucirea evenimentelor de acest gen, de altă dată. Un vin spumant și un meniu pe măsura evenimentului vor completa o seară magică.

  1. Responsabilitate socială

Balul Palatului reprezintă un eveniment care își propune să aducă în actualitate o temă absolut necesară în contextul impresionantei moșteniri pe care o avem de la înaintașii noștri. Patrimoniul cultural național este o sursă importantă de învățăminte pentru actualele generații, motiv pentru care în cadrul evenimentului, se vor putea face donații pentru achiziția de către Muzeul Județean Mureș a unor piese rare, cu o puternică încărcătură istorică locală. Un procent din încasările acestui eveniment vor fi donate de către organizatori Muzeului Județean Mureș, pentru susținerea proiectelor.

  1. Program

Balul Palatului va respecta programul unor manifestări artistice de anvergură din țări cu tradiție și va cuprinde suite de dansuri prezentate de cupluri de debutanți, adulți și copii. Vor fi interpretate celebrele dansuri vals vienez, vals lent, polka, cadril. În cadrul evenimentului a cărui gazdă este cunoscutul om de media, Virgil Ianțu,  își fac loc nume importante ale muzicii clasice românești: soprana Irina Iordăchescu, tenorul Cătălin Vasiliu, Corul și Orchestra Filarmonicii din Tîrgu Mureș, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin, dar și demonstrații ale unor renumiți dansatori sportivi profesioniști din județul Mureș. Coregrafii programului sunt binecunoscuții instructori de dans Katalin și Marton Janos Somodi, de la Clubul Sportiv Dance Art. Pentru prima dată, la Tîrgu Mureș, Balul Palatului oferă posibilitatea celor prezenți să urmeze tradiționalul îndemn Alles Walzer, în superba sală a Palatului Culturii.

  1. Coduri vestimentare

WHITE TIE

Ținuta domnilor: frac negru, pantaloni negri, pantofi negri, papion alb, vestă albă şi cămaşă albă cu guler papillon.

Tinuta doamnelor: rochie de seară lungă până la podea.

BLACK TIE 

Ținuta domnilor: smoching negru, pantaloni negri, pantofi negri, papion negru şi  cămaşă albă cu guler papillon.

Ținuta doamnelor: rochie de seară lungă până la podea.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.