Banane în tratamentul BPOC

fructePotrivit unui studiu realizat de o echipă mixtă de cercetători din Europa şi din Statele Unite ale Americii, consumul de  grapefruit, banane, peşte  şi brânză ameliorează simptonele bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC). Cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare ale unui grup de 2.167 de pacienţi diagnosticaţi cu BPOC, timp de trei ani. Studiul a indicat o legătura directă între consumul de grapefrut, banane, peşte şi brânză şi ameliorarea simptomelor bolii. Persoanele care au consumat aceste alimente într-un interval de 24 de ore au arătat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte o serie de parametri, cum ar fi funcţionarea plămânilor, condiţia fizică şi numărul de globule albe din sânge. Nu doar fumătorii trebuie să fie îngrijoraţi că ar putea avea această boală de plămâni, pentru că până şi poluarea din propria gospodărie poate fi o cauză a periculoasei boli.
„La nivel mondial, cel mai des întâlnit factor de risc pentru BPOC este fumatul, dar 46% din cei diagnosticaţi cu BPOC sunt nefumători. Pe lângă fumat alţi factori de risc sunt pulberile industriale, noxele chimice, fumul produs prin arderea combustibililor biologici cum ar fi cărbune, lemn sau gunoiul de grajd”, potrivit prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie. (E.M.)

 

Sursa: Mediafax

print
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.