Bani europeni pentru fermieri

tractor pe campAgenția de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă lansarea în perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 a celei de-a zecea sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura 121 şi a celei de-a 12-a sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura 123 din cadrul PNDR.

Depunerea proiectelor pentru Măsura 121 şi Măsura 123 se va efectua la sediile OJPDRP, în intervalul orar 9:00 – 14:00. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent fiecărei Măsuri.
Termenul-limită pentru depunerea proiectelor este data de 18 ianuarie 2013. Procedura de selecţie va fi afişată la adresele de internet www.apdrp.ro, www.madr.ro şi la sediile CRPDRP şi OJPDRP.

Fondurile disponibile pentru Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole” sunt de 150 de milioane de euro şi se acordă după cum urmează: 20 de milioane de euro pentru implementarea standardelor pentru lapte crud şi protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole; 10 milioane de euro pentru beneficiarii Măsurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” care au semnat decizia de finanţare; 48 de milioane de euro pentru sectorul vegetal (40%); 72 de milioane de euro pentru sectorul animal (60%).

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de 1,6 milioane de euro. Fondurile disponibile pentru Măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” sunt de 80 de milioane de euro, defalcate după cum urmează: 20 de milioane de euro pentru implementarea standardului privind laptele crud, în conformitate cu Anexa la Decizia 2011/898/UE; 60 de milioane de euro pentru finanţarea proiectelor care vizează investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole care procesează materii prime incluse în Anexa I la Tratatul de Instituire a CE (cu excepţia produselor piscicole) şi care obţin produse incluse în Anexa I din sectoarele prioritare.

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 123 este de 3 milioane de euro.

Vasile Dancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.