Bani europeni pentru promovarea județului

prefecturaConsiliul Judeţean Mureş a prezentat, miercuri, proiectul ‘Promovarea judeţului Mureş’, în valoare totală de 627.440 de lei, prin care sunt prezentate cele patru forme de turism practicate la nivelul judeţului, respectiv turismul cultural, turismul religios, turismul balnear şi turismul verde.

‘Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, este în valoare de 627.440 de lei, din care suma de 431.200 de lei este nerambursabilă. Proiectul are o perioadă de implementare de 25 de luni, până pe 28 noiembrie 2012 trebuie finalizat (…) Proiectul atrage atenţia asupra ecoturismului întrucât pe toate materialele de promovare apare şi sloganul: ‘Protejează mediul – fii ecoturist”, a declarat presei managerul de proiect, Agnes Gorea.

Potrivit acesteia, prin intermediul acestui proiect se doreşte promovarea resurselor turistice, naturale şi culturale ale judeţului Mureş, prin realizarea de materiale de promovare.

‘Am realizat 3.000 de DVD-uri, 9.000 de borşuri 18.000 de pliante, 3.000 de afişe în şase limbi – română, maghiară, engleză, franceză, germană şi italiană. Materialele distribuite în ţară şi străinătate – oraşe înfrăţite, Târgul de Turism al României, agenţii de turism, instituţiile subordonate (…) CJ Mureş are dreptul de autor asupra materialelor ceea ce înseamnă că multiplicarea materialelor va costa mai puţin’, a mai spus Gorea.

În aceste materiale de promovare figurează obiective pe zone etnografice, oraşele mai mari sunt accentuate, fiind evidenţiate principalele văi, Valea Mureşului, a Gurghiului, şi cele două văi ale Târnavelor.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.