Bannere UDMR distruse în mai multe localități

borbelyVicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, candidat la Camera Deputaţilor în Colegiul nr.5 Mureş, a reclamat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în ultimele patru zile Uniunii i-au fost distruse 24 de bannere electorale de mari dimensiuni, dintre care 17 îi aparţin, în localităţile preponderent maghiare.

Borbely a spus că dată fiind amploarea distrugerilor de pe raze localităţilor Mădăraş, Glodeni, Acăţari, Păingeni, Dumbrăvioara, Ernei, Fântânele, Viforoasa, Mătrici, Eremitu, Sărăţeni, Vărgata etc., aflate în colegiile nr. 3 şi 5 Camera Deputaţilor, crede că este vorba despre o acţiune concertată.

’24 asemenea bannere au fost tăiate în ultimele patru zile. Nu cred sincer că undeva în România s-a întâmplat aşa ceva în această campanie electorală. Localităţi cu populaţie preponderent maghiară… Din păcate organele statului, după ce acum trei zile am înştiinţat în scris pe toţi cei care au răspunderea la nivel local – au răspunderea, pentru asta primesc salariu – se pare că este o acţiune concertată. Trebuie să ştiţi că aceste bannere sunt amplasate la 3-4 metri înălţime (…) nu sunt chiar aşa de uşor de tăiat. Când e vorba de o acţiune organizată, concertată, eu doar îmi pun întrebarea: cine are interesul ca într-o zonă cu populaţie majoritar maghiară să distrugă într-un mod nemaiîntâlnit, să vandalizeze aceste bannere?’, a spus Borbely. Acesta a susţinut că a vorbit cu ministrul de Interne, Mircea Duşa, cu şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, iar liderul UDMR Mureş, deputatul Attila Kelemen, a fost la prefect, dar că nicio instituţie a statului nu şi-a făcut datoria.

Preşedintele UDMR Mureş, Attila Kelemen, candidat la Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 3, a precizat în acelaşi cadru că ‘din păcate, războiul bannerelor nu s-a terminat” şi că acest fenomen ”nemaiîntâlnit în judeţul Mureş a continuat”.

‘Atragem foarte energic atenţia organelor locale, deşi am anunţat poliţia şi nu se ia nicio măsură (…) Această campanie murdară cu asemenea metode nu cred că serveşte atmosferei de bună convieţuire. La Miercurea Nirajului chiar şi unealta a fost găsită…cerem insistent ca vinovaţii să fie găsiţi, să fie pedepsiţi. Sper că şi populaţia va fi convinsă şi cu atât mai mult o să voteze candidaţii UDMR-ului. Noi niciodată nu am folosit metode murdare în campania noastră’, a arătat Attila Kelemen.

În altă ordine de idei, Laszlo Borbely a reluat acuzele referitoare la faptul că funcţionari din ministerele Agriculturii, Economiei şi Finanţelor ar fi desfăşurat o acţiune concertată şi au răspândit prin e-mail aşa-numitul ‘Manifest pentru sănătatea României’, care ar aparţine academicianului Dinu Giurăscu. El a menţionat că e-mail-urile au fost trimise de la Ministerul Agriculturii, cel de Finanţe şi cel al Economiei, iar UDMR a înaintat câte o adresă la fiecare dintre cele trei ministere dar şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.