BC Mureș aproape de finalizarea achizițiilor

cornel lungu bc muresMai avem nevoie de doar un jucător – a spus preşedintele BC Mureş la prima conferinţă de presă a presezonului 2013-2014. Cornel Lungu a precizat că echipa a reuşit achiziţii foarte bune până acum, mai are nevoie de un fundaş, un combo-guard, care cel mai probabil, va fi un jucător american de culoare. Clubul duce tratative cu mai mulţi jucători de peste ocean şi aşteaptă momentul oportun.

Lotul echipei se va întruni pe 5 august, iar din 9 august echipa se va deplasa într-un cantonament la munte, la Sovata. După revenirea pe malul Mureşului, elevii lui Srecko Sekulovic vor disputa trei turnee amicale, memorialul Tordai Elemer din Sibiu, in 6-7 septembrie memorialul Toni Alexe la Oradea şi turneul de pe teren propriu, Cupa Mureşul, ediţia a IV-a, între 12-14 septembrie, unde vor participa două echipe din afara graniţelor, o echipă din Ungaria şi una probabil din Serbia şi o echipă de top din România. Şi probabil vom mai juca două meciuri de verificare.

Referitor la Cupa Eurochallenge, preşedintele BC Mureş a spus: – Va fi o premieră pentru Tg-Mureş participarea în cupele europene. Liga Balcanică a fost o cupă regională, acum ieşim şi în Europa. Nu vrem să facem doar act de prezenţă în Cupa Eurochallenge, vrem să facem o propagandă frumoasă baschetului, şi vrem să arătăm, că nu întâmplător am ajuns în finala campionatului. Vrem să umplem iarăşi Sala Sporturilor, aşa cum a fost şi în finală, şi sperăm că o să avem sprijinul tuturor, inclusiv sponsorilor şi a Consiliului Local.

– Noi ne-am făcut datoria faţă de Tg-Mureş în ediţia trecută de campionat – a mai adăugat preşedintele BC Mureş, Cornel Lungu – sperăm că Consiliul Local va aprecia acest fapt şi la votarea bugetului pentru sportul de performanţă, care este cu totul diferit faţă de sportul de masă. În sezonul următor obiectivul nostru este să câştigăm toate meciurile. În campionat vrem să accedem în play-off, după care o să luăm pas-cu-pas duelurile, aşa cum o să abordăm şi Cupa României. Sponsorii noştrii au vrut foarte mult să ne înscriem în Cupa Eurochallenge, unde nu avem un obiectiv fixat, dar vrem să trecem de grupe.

Referitor la transferurile echipei pentru sezonul următor, Bruno Roschnafsky, managerul BC Mureş a concluzionat: – Am avut probleme sub panou în sezonul trecut şi de aceea am adus cei doi jucători de la Mediaş, Martinic nu trebuie prezentat, este unul dintre cei mai buni conducători de joc din campionatul românesc, iar Silviu Lupusavei şi-a arătat valoarea de multe ori, sperăm să o arate şi la Tg-Mureş. Cel mai bun ambasador al unui oraş este sportul, de aceea vrem să ne ridicăm capul şi în afara graniţelor. Suntem încrezători în echipă, şi de aceea nu ne grăbim cu ultima achiziţie. Sperăm să facem faţă cu brio multiplelor deplasări, încercăm să învăţăm de la acele echipe care au participat în cupele europene în sezonul trecut.

Szászgáspár Barnabás, antrenor secund: – Noi, antrenorii suntem foarte mulţumiţi de achiziţiile făcute, am vrut continuitate, iar jucătorii noi au fost aleşi foarte atent, fiecare să aibă caracter şi posibilitatea de a se adapta foarte repede la cerinţele noastre. Am făcut o treabă bună cu achiziţiile, iar programul de pregătire este foarte bun. Nu ne trebuie altceva, decât sănătate să ne putem pregăti foarte bine pentru viitorul sezon, care va fi unul foarte lung.

Lotul BC Mureş până acum: Goran Martinic, Vaidotas Peciukas, Andrija Ciric, Alexandar Mladenovic, Ivan Ivanovic, Liviu Dumitru, Teodor Jucan, Dan Păltinişanu, Silviu Lupusavei, Baczó Balázs, Jakab Krisztián precum juniorii Steff Norbert, Adrian Oprea şi Gabriel Oltean.

Sursa: BC Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.