BC Mureș, performanță cu Sibiul, înainte de Craiova

Bc Mures 2BC Mureş – CSU Sibiu 100-74 (22-21, 25-21, 31-17, 22-15) (în tur 78-84); Total: 178 – 158. ,,Tigrii au început timid partida” – după cum a declarat şi antrenorul Srecko Sekulovic la conferinţa de presă de după meci – dar ,,după câteva atacuri ratate Mladenovic a reuşit să spargă gheaţa, după 5 puncte primate”.

Primul sfert a adus un joc echilibrat în care conducerea a alternat pe tabelă, totuşi echipa noastră a reuşit să aibă un avantaj de un singur punct. În următoarele 10 minute tigrii au reuşit să se desprindă chiar şi la zece puncte, dar în ultimele secunde sibienii au reuşit să reducă handicapul la 5 puncte şi graţie jocului bun prestat de fostul tigru, vicecampion la noi, Matija Ceskovic, adică la pauză CSU a fost mai aproape de calificare.

Sfertul trei a adus desprinderea definitivă pentru BC Mureş, un sfert pe care l-am câştigat cu 31-17. În această parte, tigrii au dominat terenul, atât în apărare cât şi în atac unde Martinic, Ivanovic şi Mladenovic au reuşit să adune punctele necesare calificării. În ultimul sfert sibienii au rămas fără replică la contraatacurile noastre, finalizate cu aruncări necontestate. Până la urmă BC Mureş a atins şi cota de 100 de puncte graţie triplei lui Mitchell.

La conferinţa de presă de după partidă MVP-ul meciului, Goran Martinic a declarat: ,,A fost un meci bun, dar şi un meci greu fiindcă am avut o partidă în care trei jucători nu au jucat la capacitatea lor maximă, deoarece au revenit după accidentări. Dar am avut o apărare bună, cu multă energie şi cred că dacă continuăm în acest ritm o să avem un sezon bun”.

Srecko Sekulovic, antrenor principal BC Mureş: ,,Jucătorii au avut un pic de trac la începutul partidei, nu ştiu de ce, dar aşa se întâmplă când joci pentru prima oară în faţa propriilor spectatori. În prima repriză am fost nemulţumit de apărare, mai ales în lupta pentru recuperări. Sibienii au avut prea multe recuperări ofensive, dar în partea a doua a partidei am reuşit să ne mobilizăm mai mult, am fost mult mai atenţi şi de aici am reuşit câteva contraatacuri, care au făcut diferenţa. Am jucat ca o echipă, chiar dacă am avut jucători care au revenit după accidentări. Nu mă surprinde evoluţia lui Martinic, fiindcă ştiam că este cel mai bun conducător de joc din ţară. Dar pe lângă cele 36 de puncte marcate trebuie să menţionez şi cele 8 pase de gol 3 recuperări şi între timp s-a şi apărat. Până la urmă, a fost un meci mult mai uşor decât m-am aşteptat. Sibiu nu este o echipă slabă, dar noi ne-am calificat. Mulţumesc jucătorilor şi suporterilor”. Următorul meci se va juca cu SCM U Craiova în data de 10 octombrie, iar meciul se pare că va fi unul destul de greu pentru mureșeni.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.