BC Mureș se pregătește de noul sezon

Bc mures (5)La prima conferinţă de presă a presezonului 2013-2014, preşedintele BC Mureş Cornel Lungu a declarat că echipa a reuşit achiziţii foarte bune până acum și mai are nevoie de un fundaş, un combo-guard, care cel mai probabil, va fi un jucător american de culoare. Clubul duce tratative cu mai mulţi jucători de peste ocean şi aşteaptă momentul oportun. Lotul echipei s-a întrunit pe 5 august, iar de la sfârșitul săptămânii trecute, 9 august, echipa s-a deplasat într-un cantonament la munte, la Sovata.

Amicalele

Lotul BC Mureş până acum: Goran Martinic, Vaidotas Peciukas, Andrija Ciric, Alexandar Mladenovic, Ivan Ivanovic, Liviu Dumitru, Teodor Jucan, Dan Păltinişanu, Silviu Lupusavei, Baczó Balázs, Jakab Krisztián, juniorii Steff Norbert, Adrian Oprea şi Gabriel Oltean.

După revenirea pe malul Mureşului, elevii lui Srecko Sekulovic vor disputa trei turnee amicale, memorialul Tordai Elemer din Sibiu, în 6-7 septembrie memorialul Toni Alexe la Oradea şi turneul de pe teren propriu, Cupa Mureşul, ediţia a IV-a, între 12-14 septembrie, unde vor participa două echipe din afara graniţelor, o echipă din Ungaria şi una din Serbia şi o echipă de top din România.

Referitor la Cupa Eurochallenge, Cornel Lungu, preşedintele BC Mureş a spus: „Nu vrem să facem doar act de prezenţă în Cupa Eurochallenge, vrem să facem o propagandă frumoasă baschetului, şi vrem să arătăm, că nu întâmplător am ajuns în finala campionatului. Vrem să umplem iarăşi Sala Sporturilor, aşa cum a fost şi în finală, şi sperăm că o să avem sprijinul tuturor, inclusiv sponsorilor şi a Consiliului Local. Noi ne-am făcut datoria faţă de Tîrgu-Mureş în ediţia trecută de campionat, sperăm că Consiliul Local va aprecia acest fapt şi la votarea bugetului pentru sportul de performanţă, care este cu totul diferit faţă de sportul de masă. În sezonul următor obiectivul nostru este să câştigăm toate meciurile. În campionat vrem să accedem în play-off, după care o să luăm pas-cu-pas duelurile, aşa cum o să abordăm şi Cupa României. Sponsorii noştri au vrut foarte mult să ne înscriem în Cupa Eurochallenge, unde nu avem un obiectiv fixat, dar vrem să trecem de grupe”.

Referitor la transferurile echipei pentru sezonul următor, Bruno Roschnafsky, managerul BC Mureş a concluzionat: „Am avut probleme sub panou în sezonul trecut şi de aceea am adus cei doi jucători de la Mediaş, Martinic nu trebuie prezentat, este unul dintre cei mai buni conducători de joc din campionatul românesc, iar Silviu Lupusavei şi-a arătat valoarea de multe ori, sperăm să o arate şi la Tîrgu-Mureş. Cel mai bun ambasador al unui oraş este sportul, de aceea vrem să ne ridicăm capul şi în afara graniţelor. Suntem încrezători în echipă, şi de aceea nu ne grăbim cu ultima achiziţie. Sperăm să facem faţă cu brio multiplelor deplasări, încercăm să învăţăm de la acele echipe care au participat în cupele europene în sezonul trecut”.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.