BERD dorește dezvoltarea relațiilor cu Tîrgu-Mureș

primarie targu muresDirectorul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare România, James Hyslop, a declarat, miercuri, la finalul întrevederii cu primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, că, întrucât acest municipiu a garantat un credit în valoare de 11,4 milioane de euro, încheiat între BERD şi Compania AQUASERV S.A., şi-ar dori să dezvolte şi mai mult relaţiile cu acest oraş.

‘Am semnat anul trecut un împrumut pentru compania de apă, cu garanţia Primăriei şi am dori să ne dezvoltăm mai mult în relaţia cu Târgu Mureş’, a arătat directorul BERD România.

Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, a arătat la rândul său că municipiul este oraşul ‘răsfăţat al BERD-ului’, întrucât a beneficiat de un program de finanţare extrem de generos şi că în cadrul discuţiilor au fost abordate inclusiv probleme cu privire susţinerea unor proiecte importante, cum ar fi cele din Strategia Digital Mureş.

‘De BERD ne leagă o relaţie foarte corectă şi suntem cred oraşul răsfăţat al BERD-ului, pentru că suntem beneficiarii celui mai interesant şi serios program de finanţare. A venit ca o mănuşă această vizită, deoarece, ştiţi foarte bine, suntem în plină ofensivă în ceea ce înseamnă proiectele de dezvoltare, siguranţa pentru a avea o cofinanţare stabilă şi demararea proiectelor mari ale oraşului – am vorbit şi despre proiectul IBM, am vorbit şi despre proiectul care înseamnă dezvoltarea în continuare a Târgu Mureşului puternic (Digital Mureş, n.r.). Şi, bineînţeles, împreună gândim în acelaşi fel – şi anume sprijinirea mediului de afaceri, care trebuie să vină ca partener apropiat în această construcţie’, a subliniat Florea.

Edilul a spus că în luna iulie, consultanţii din Strategia Digital Mureş vor prezenta BERD proiectele componente după care se va decide asupra căii de urmat.

‘Mai întâi să-l vadă (proiectul, n.r.). Vor avea şi dânşii o întâlnire cu consultanţii noştri în Bucureşti în luna iulie, în care vom aborda acest proiect mare. Mă bucur că găseşte oraşul unul dintre cele mai atractive din punct de vedere al colaborării cu BERD. Se prezintă proiecte şi mă bucur că Târgu Mureşul şi-n atenţia BERD a rămas constant un oraş cu temele făcute, asta e cea mai mare bucurie, pentru că vine să continuăm ceea ce am început şi e important că noi ne facem temele serios. Asta ne bucură’, a afirmat Dorin Florea, care a subliniat că abia aşteaptă să declare municipiul ‘un oraş pilot în ceea ce înseamnă proiectele de infrastructură de mare anvergură’.

Directorul BERD România, James Hyslop, s-a aflat miercuri la Târgu Mureş pentru a avea o întrevedere cu autorităţile locale, care au garantat un credit în valoare de 11,4 milioane de euro, încheiat între Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Compania AQUASERV S.A., pentru acoperirea cofinanţării de 10,32%, care revine operatorului regional AQUASERV, din valoarea totală de 110,8 milioane de euro a proiectului ‘Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş’, cofinanţat din Fondul de Coeziune.

Împrumutul a fost acordat în 2012, pe o perioadă de 15 ani, cu un termen de graţie de 4 ani, banii fiind investiţi în extinderea sistemelor de apă şi canalizare, reabilitarea celor existente, modernizarea şi construcţia unor uzine de apă şi staţii de epurare în aria de operare a Companiei AQUASERV S.A.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.