Bilanț de final de an la UMF

UMFConducerea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Tîrgu-Mureș a prezentat azi bilanțul activității la finalul anului 2013. Rectorul Leonard Azamfirei amintea că UMF a trecut prin mai multe evaluări și certificări. Realizările implică însă și investiții. „Anul 2013 a permis finalizarea unei proceduri dificile de demarare a constructiei noii Facultati de Farmacie. Este un obiectiv structural important si ma bucur sa va anunt ca maine vor incepe lucrarile propriu-zise. Unul dintre obiectivele majore ale planului managerial al actualei conduceri a fost infiintarea Centrului de simulare si abilitati practice. Stiți desigur ca in acest moment, Universitatea dispune deja de acest centru modern, comparabil ca dotare si anvergura cu cele omonime ale universităților din vestul Europei, el fiind totodata in masura sa asigure o platforma printata si electronica a unor multiple abilitati practice pe care studentii trebuie sa le dobandeasca de-a lungul anilor de studii; parteneriat cu C. Simulare Ludwig Maximilian Munchen”, se precizează într-un comunicat de presă emis azi.

Pe lista realizărilor a mai fost trecut examenul de rezidențiat organizat fără apariția unor probleme, competițiile pentru granturile de cercetare sau concursurile pentru angajări de cadre didactice. Mai mult de atât, în activitatea din 2013 au fost bifate și o serie întreagă de evenimente, cum a fost Gala Farmaciștilor, Gala Premiilor Senior sau Școala de Vară, organizată de Liga Studenților.

Au fost amintite de asemenea în comunicat și problemele restante care vor trebui rezolvate pe viitor, cum ar fi disputa dintre românii și maghiarii din UMF pe tema abordării învățământului în limba maghiară sau reforma curiculară. Despre aceasta din urmă, comunicatul mai preciza: „Este o optiune care trebuie sustinuta de intreaga comunitate academica, iar concretizarea si implementarea ei se vor intinde pe parcursul mai multor ani. Trebuie să croim de pe acum modul în care va arăta universitatea noastră peste 5-10 ani şi care va fi poziţia noastră pe o piaţă a educaţiei extrem de competitivă. Finalizarea in acest an a unei platforme complexe de e-learning va putea fi atu-ul nostru initial in acest proces dificil. Dezvoltarea Centrului de simulare – centru de referință în pregatirea specialistilor/rezidentilor – cardiologie, proceduri interventionale”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.