Bilanţ de protocol

Biro_Zsolt_mic_22Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, a declarat presei, miercuri, la Târgu Mureş, că, după trei luni de la semnare, a sosit momentul să se facă un bilanţ al protocolului PCM-UDMR. „Săptămâna viitoare, avem programată o rundă de negocieri cu UDMR. Am promis o politică responsabilă şi această responsabilitate înseamnă că trebuie să examinăm periodic unde am ajuns şi de unde continuăm. După trei luni, a sosit timpul să tragem linie, să facem un bilanţ. Avem un protocol care se referă la conlucrare în interesul comunităţii şi, odată cu absolvirea campaniei şi a alegerilor europarlamentare, trebuie să trecem în revistă obiectivele şi sarcinile comune care ne aşteaptă”, a arătat Biro Zsolt.

Liderul PCM anunţa, după semnarea protocolului cu UDMR, în luna martie, că UDMR a elaborat un program de autonomie a ţinutului secuiesc, care urma să fie armonizat, în cadrul unui grup de lucru, cu alte proiecte similare existente.

Acesta a spus că Protocolul încheiat cu UDMR este unul „istoric”, fiind primul document de colaborare care s-a semnat între două partide politice maghiare din România, după 1989, că PCM-ul a făcut un pas foarte important şi că acesta este un semn că pluralismul şi democraţia sunt acceptate în cadrul comunităţii maghiare.(EM)

 

Sursa  AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.