“Billion Star Hotel” se filmează în judeţul Mureş

foto presa copyLa începutul săptămânii  au început filmările la „Billion Star Hotel”, primul film de lung metraj realizat în judeţul Mureş. Primele cadre sunt trase la Teaca şi Râciu, urmând ca până la sfârşitul săptămânii echipa să se mute la Gurghiu şi Band. Săptămâna viitoare, marţi, vor debuta şi filmările în Târgu Mureş, primele locaţii fiind străzile Bolyai şi Ştefan cel Mare, Piaţa Trandafirilor şi Hotel Privo. Tot săptămâna viitoare, vor fi trase cadre la UMF Târgu Mureş, Cocoşul de Aur şi pe Calea Sighişoarei.
La realizarea „Billion Star Hotel” participă 86 de actori principali şi secundari, precum şi 68 de actori de figuraţie, regia şi scenariul filmului sunt semnate de Alecs Năstoiu, iar producător este Ovidiu Vasu. În rolurile principale sunt trei actori târgumureşeni: Nicu Mihoc, Dan Rădulescu şi Theo Marton.

Filmul este produs de GAT Films, bugetul este de 756.000 lei, iar întreg proiectul se bucură de sprijinul a peste 70 de parteneri (firme, instituţii şi mass-media).
Pregătirile pentru „Billion Star Hotel” au început în luna iulie a anului trecut, filmările vor dura toată luna septembrie, iar apoi se va intra în faza de post-producţie. În luna februarie 2015, filmul va participa la primul festival internaţional, urmând să poată fi vizionat în cinematografe la sfârşitul anului viitor.

Tema filmului este prietenia.

Subiectul este reprezentat de întâlnirea pur întâmplătoare a trei oameni ai străzii, în Gara Mică din Târgu Mureş. Găsind o geantă diplomat în care ei speră să fie o avere, cei trei bărbaţi se pun la masă şi îşi povestesc vieţile. În final, uitând parcă de servietă şi de scopul iniţial al întâlnirii, ei întemeiază 10386738_712190962168649_1669147978128960152_no prietenie de lungă durată.

Prietenie de care nu au avut parte, ei luptându-se toată viaţa cu singurătatea. Cei trei bărbaţi sunt oameni cu şcoală, care din anumite motive (pe care ei şi le expun în povestiri pe parcursul filmului), au ajuns să trăiască pe stradă. Povestea este una optimistă, generând astfel mesajul principal al filmului, că cele mai de preţ lucruri din lume sunt prietenia, familia şi apropierea dintre oameni, acestea fiind prezentate în contrast cu marginalizarea creată de lumea materială.

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.