Biro Zsolt: UDMR face campanie în cazul UMF

Candidatul Coaliţiei Civice la Consiliul Judeţean Mureş, Biro Zsolt, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că ridicarea problemei facultăţii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş în această perioadă de către UDMR, este o ‘chestiune de campanie electorală’.

‘Am o părere personală, dar cred că e împărtăşită de foarte mulţi. UDMR este la guvernare de 16 ani şi acum, cu două luni înaintea campaniei electorale, cu 3 luni înainte de alegeri ne întâlnim cu această problemă de la UMF. Eu cred că este o chestiune de campanie venită din partea UDMR-ului. Dacă pentru dânşii, 16 ani de zile nu a fost important acest lucru, nu pot să cred că este o coincidenţă. Şi-mi pare foarte rău că timp de 16 ani nu a fost important pentru dânşii. Totdeauna spuneau că important e să fim la guvernare ca să rezolvăm problemele minorităţilor. Acum, înainte de alegeri, se trezesc’, a arătat Biro. Acesta a spus că nu UMF Târgu Mureş e cea mai gravă problemă a cetăţenilor din judeţul Mureş,din Târgu Mureş sau din toată ţara, ci problemele sociale, pentru că ‘salariile s-au tăiat la toată lumea, şi la unguri, şi la români’.

‘Când părinţii se gândesc că nu au ce să pună în ghiozdan la copii, atunci nu asta e cea mai mare problemă sau cum se numeşte Şcoala Generală nr. 2 din Târgu Mureş (care va fi denumită Bernady Gyorgy, după primul primar al oraşului – n.r.). Deşi ştim foarte bine că nu e bine ca într-un oraş ca Târgu Mureşul, unde aproape jumătate din populaţie este de etnie maghiară, avem o singură şcoală sau două denumite după personalităţi maghiare, iar restul sunt denumite după personalităţi istorice româneşti. Nu este un lucru bun. Dar de ce ne trezim acum, cu trei luni înainte de alegeri? E chestiune de campanie’, a subliniat Zsolt Biro.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.