Biroul Electoral de Circumscripţie funcţionează

Pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate deplină a alegerilor locale din luna iunie, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 5 Iernut, Dan Seviciu şi locţiitoarea Mariana Făgărășan au convocat, la sediul Biroului, pe reprezentanţii formaţiunilor politice şi pe candidaţii independenţi pentru desemnarea a şapte persoane în Biroul Electoral.

Consens deplin

Pentru constituirea Biroului au fost prezenţi Szekely Tiberiu şi Daniel Ogrean (USL), Balázs Imre şi Szakacs Elisabeta Magdalena (UDMR), Gelu Vlassa şi Simona Elena Turcu (PNG-CD), Ovidiu Tiberiu Cormoş şi Daniel Părău (PP-DD). Reprezentanţii formaţiunilor politice au făcut propuneri care au fost acceptate, astfel că în Biroul Electoral de Circumscripţie au fost cuprinşi Szekely Tiberiu şi Pantics Attila Csaba – USL, Szakacs Elisabeta Magdalena şi Balázs Imre – UDMR, Gelu Vlassa – PNG – CD, Alexandru Vlas – APM şi Ovidiu Tiberiu Cormoş – PP-DD.

S-a procedat la completarea BEC 5 Iernut în ordinea descrescătoare a numărului de candidaţi propuşi de fiecare partid politic, alianţă electorală sau politică, la care s-a adăugat candidatul la funcţia de primar, precum şi candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Cererile PRM şi ale PCM care ar fi dorit să propună reprezentanţi în Birou nu au fost rezolvate favorabil întrucât PRM a depus cererea după expirarea termenului prevăzut de lege, iar PCM nu participă cu listă de candidaţi în Circumscripţia Electorală Iernut.

Prin dispoziţie de primar au fost nominalizate persoanele cu atribuţii în domeniul organizatoric, secretariat, informatic şi de amenajare a secţiilor de votare: Adrian Rus, secretarul oraşului, Aurelia Baghiu, Kiraly Zitta, Szekely Csaba şi Zamfira Ţiţiu. În lista permanentă şi cea complementară sunt cuprinşi aproape 7.900 de cetăţeni cu drept de vot, dar până la 10 iunie, lista se actualizează.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.