Blocaj în traficul național, începând din această noapte

ID-100142864Asociația profesională a transportatorilor „Confederația Națională Rutieră”, anunță că din această noapte, de la ora 0:00, va bloca traficul pe mai multe drumuri naționale, europene și centuri din jurul marilor orașe. Pe site-ul propriu, conducerea confederației îndeamnă printr-un manifest pe toți șoferii de autocamioane sau vehicule de transport să blocheze traficul, nemulțumiți de modalitatea în care sunt tratați de Ministerul Transporturilor:

Daca v-ati saturat de bataia de joc la care sunteti supusi de ani de zile de Ministerul Transporturilor, daca nu mai suportati coruptia, demagogia, incompetenta si credeti sincer ca este timpul sa demonstram ca si transportatorii romani au coloana vertebrala, confirmati oprirea activitatii pentru o perioada nedeterminata la nivel national incepand cu data de 23.05.2013 ora 00.00. Faceti totul ca mesajul acesta sa ajunga la toate firmele de transport mari sau mici, indiferent de tipul de transport efectuat. Comunicati soferilor din firma ce se va intampla si faptul ca trebuie sa stationeze in siguranta oriunde se afla, la data si ora stabilita. Reprezentantii organismelor patronale trebuie sa comunice permanent intre ei la nivel judetean pentru a stabili modalitatea de actiune comuna.

C.N.R., F.O.R.T., A.P.T.E. si F.T.E. vor transmite cel tarziu pe data la 21.05.2013 informare catre Politia Rutiera Romana respectiv catre jandarmeria Romana referitor la faptul ca incepand cu data de 23.05.2013 ora 00.00 transportatorii rutieri inceteaza activitatea si nu vor permite nici unui vehicul inmatriculat in Romania sau in afara Romaniei sa se deplaseze in trafic national.

Vehiculele vor stationa oriunde este posibil in conditii de siguranta. Lista de solicitari fata de autoritati este deschisa, insa mesajele trebuie sa fie scurte si de efect. aCeea ce trebuie sa cerem in primul rand, se numeste RESPECT.

Daca suntem uniti si cinstiti unii fata de ceilalti, putem rezolva in maxim 48 de ore problemele majore cu care ne confruntam. Pe 23.05.2013 ora 00.00 scoatem cheia din contact la nivel national iar Guvernul va tine cont de noi. Fara noi economia nationala intra in colaps. Treaba cu placutele se pare ca a retrezit transportatorii din amorteala si a umplut paharul. Am decis impreuna cu colegii din CNR sa actionam si Joi 23.05.2013 incepand cu ora 00.00 sa oprim activitatea. Ceea ce cerem pe scurt este: RESPECT SI ACTE NORMATIVE CE NU MAI ATENTEAZA LA BUZUNARUL TRANSPORTATORILOR. Ceea ce speram sa obtinem -un dialog rapid cu Guvernul si angajamente ferme legate de problemele din transportul de marfa, pasageri si formare profesionala.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.