BMW seria 3 – generaţia 6

Seria 3 a ajuns la a şasea generaţie și a reușit – de parcă ar fi conceput de magi şi vrăjitori moderni – să evolueze frumos în simbioză perfectă cu însăşi filosofia mărcii.

La fratele mai mare, seria 5, evoluţia nu a fost atât de fluidă de-a lungul generaţiilor şi mă refer evident la „pauza” Bangle, dar seria 3 a reuşit să întruchipeze filosofia mărcii. Reuşeşte să fie „the one”.
Dealerul Auto Transivania a adus şi la Tîrgu-Mureş două exemplare de seria 3, iar sâmbătă pe parcursul zilei zeci poate chiar sute de invitaţi au avut ocazia să le admire în show-room-ul BMW din Corunca. În stilul în care ne-au obişnuit deja, reprezentanţii mărcilor de lux preferă lansările pe durata unei zile, cu indicarea unui integral orar şi nu a unei ore fixe. Dar nu asta e important, ci produsul la care facem referire. Seria 3 vine în trei linii de design, Sport, Luxury şi Modern…

…fiecare cu „păsărelele” ei…

Sport are elemente de design sport, inserţii de aluminiu pe bord etc; Luxury cu inserţii de lemn pe bord, navigaţie etc; iar Modern vine cu alte briz-brizuri care vă vor satisface pofta de materiale/gadgeturi noi. Până şi cheile sunt diferite pentru cele trei linii. Motorizările vor fi cele cunoscute deja ca denumire 328i (245 CP, 2 litri) şi 335i (306 CP,3 litri) şi dieselul de 2 litri cu variantele de putere 163 CP şi 184 CP.

Deşi încă nu au fost disponibile şi pentru drive-test, cele două seria 3 din show-roomul Auto Transilvania au atras atenţia prin calitatea materialelor de la interior, design modern şi aş spune în premieră pentru seria 3 – locuri pe bancheta spate pe care încap confortabil şi persoanele de peste 1,85 m înălţime. Da, eu am stat confortabil. Spaţiu suficient şi la nivelul capului şi la nivelul genunchilor. Şi da e oarecum o premieră pentru seria 3 care întotdeauna a făcut acest compromis din motive de design „sportiv” al plafonului, ceea ce reducea considerabil spaţiul pe locurile din spate. Una peste alta, noua serie 3 este cel mai de succes şi foarte probabil şi cel mai bun produs al mărcii bavareze. BMW este liderul mărcilor de lux, iar Seria 3 3 este port-stindardul BMW. Nu are cum să nu fie … The one!

Cristian Teodorescu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.