Bodyguarzi sau mercenari?

Nouă persoane au fost reţinute! Patru au primit mandat de arestare pe 29 de zile

În ultima lună, în judeţul Mureş am fost asaltați cu ştiri despre agenţi de pază care „ciomăgesc” oameni la propriu. Scandalul cel mai mediatizat a fost legat de un cetățean american care a depus plângere la Poliţie pentru că ar fi fost bătut de patru bodyguarzi ai B.S. Guarding. Atunci vă relatam despre caz pe site-ul săptămânalului, la adresa http://punctul.ro/2012/02/23/bsg-security-drept-la-replica-in-cazul-taylor/. Menţionăm faptul că poliţia face cercetări, dar încă nu a ajuns la un verdict final. Nu au trecut nici două săptămâni de atunci şi aflăm, tot de la poliţie, că 9 persoane (de data aceasta angajați ai Gombos Security) au fost reţinute pentru ultraj contra bunelor moravuri şi lipsire de libertate în formă agravantă.

Firul evenimentelor poliţie-parchet-judecătorie

În cursul săptămânii trecute, miercuri, serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș a realizat mai multe investigații în municipiul Tîrgu-Mureș și orașul Luduș. S-au făcut inclusiv două percheziții la domiciliu, iar 9 persoane au fost identificate și trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Mureș pentru cercetări. În urma probatoriului s-a dispus măsura reținerii lor. Joi seara au fost prezentaţi instanţei, unde s-au cerut mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile. Este vorba de nouă bărbați din Tîrgu-Mureș și Luduș, iar infracțiunile pentru care sunt cercetați sunt: ultraj contra bunelor moravuri și lipsire de libertate în formă agravantă. Iată şi numele lor, conform dosarului de la Judecătoria Tîrgu-Mureş: Baghiu Mircea Ştefan, Balea Adrian Alin, Rotar Doru, Mailat Nicolae, Tinti Ioan Cristian, Vás Zoltán, Bereschi Attila Csaba, Lunka Sándor şi Okanyi Csaba Levente.

Patru dintre ei au primit mandat de arestare preventivă pe 29 de zile, iar ceilalți interdicţia de a părăsi localitatea în care domiciliază. De asemenea, judecătorul a dispus, cităm: „Să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect cu partea vătămată Rus Ioan Mihai şi cu membrii familiei acesteia, de asemenea să nu apropie şi să nu comunice direct sau indirect cu inculpaţii”.

Povestea

Acuzarea celor nouă persoane are legătură cu un caz petrecut în Luduş în urmă cu aproximativ două săptămâni. Conform declaraţiei victimei, înregistrată la IPJ Mureş, cele nouă persoane aflate în Luduş au descins cu două maşini ale societăţii de pază mai sus-amintită, iar în portbagajul uneia dintre autovehicule l-ar fi sechestrat pe Ioan Mihai Rusu, pe care l-au dus la marginea unei păduri și l-au bătut până l-au desfigurat. Motivul nu se cunoaște exact, însă zvonurile din Luduș spun că Ioan Mihai Rusu ar fi un „interlop” local, care ar fi avut nevoie ,,de o lecţie”. Acesta a depus plângere la Poliţie şi a obţinut un certificat medico-legal.

Mai departe…

Astăzi (luni) se va judeca recursul la Tribunalul Mureş. Problema este că vinovatul principal, cel care a ,,comandat” acțiunea de vătămare corporală, nu se cunoaște încă … sau organele abilitate încă nu au transmis nimic mass-media. Cu toate acestea, bănuim că anii grei de detenție care-i așteaptă pe inculpați pentru infracțiunile comise îi va determina să vorbească și probabil atunci vom ști și cine se află în spatele acestei monstruoase acțiuni, care pare a fi o reglare de conturi comandată și plătită.

De asemenea, menționăm că redacția săptămânalului Punctul nu dorește să aducă învinuiri societăților de pază pe care le considerăm nevinovate, iar articolele publicate nu vor să păteze în niciun fel imaginea societăților comerciale în cauză. Ambele societăţi au sute de angajaţi, iar oamenii deţin atestate în domeniul protecţiei şi pazei şi, conform cursului absolvit, ar trebui să fie buni cunoscători ai legislaţiei în care este încadrată această meserie. (Pădure fără uscături nu există, în schimb există un vinovat care se află în libertate. Suntem nerăbdători să aflăm cine stă în spatele infracțiunilor de tip ,,mafiot” petrecute în ultima perioadă în județul Mureș)

Adrian Petruțiu Matei

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.