Borbely cere devierea unui râu la Roșia Montană

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat joi la Oradea că avizul pentru proiectul Roşia Montană se află în analiză şi că se lucrează la o hotărâre de guvern pentru devierea unui râu din zonă. Întrebat de ziarişti care este situaţia controversatului proiect de exploatare de la Roşia Montană, ministrul a declarat că o problemă care trebuie rezolvată este devierea unui râu, pentru care este nevoie de o hotărâre de guvern. ‘Pregătim o hotărâre de guvern pentru devierea acestui râu. Nu spun altceva decât ceea ce am spus când am preluat mandatul: nu voi propune niciun fel de acord de mediu dacă nu sunt convins 100% că nu va dăuna mediului această investiţie’, a spus Borbely.

El a ţinut să menţioneze că la nivelul UE sunt unele prevederi foarte stricte şi că în Suedia, Finlanda sunt mai multe asemenea mine de aur. Dar ministrul a adăugat că, dacă se va ajunge până la aprobarea proiectului, va fi, tot pe baza impunerii şi cererii sale, cea mai modernă instalaţie. ‘Ce înseamnă asta? Va fi o instalaţie închisă care când ajunge cianura în batal deja are o concentraţie atât de mică încât nu se poate măsura. Pentru că aceasta a fost problema. După cele întâmplate la Baia Mare în 2000, trebuie să suflăm şi în iaurt, cum se spune’, a spus ministrul Mediului. Laszlo Borbely a conchis că proiectul este deocamdată în analiză şi că se va pronunţa asupra lui când va fi convins 100%.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Andreea Paraschiv

    daca tot spuneti ca este cea mai moderna instalatie, atunci de ce nu va grabiti sa acordati avizul de mediu? cu cat incepe proiectul mai repede, cu atat mai bine.

  2. Scandalul Rosia Montana nu e atât ecologic cât tehnologic: scoaterea din tara a 314 tone de aur şi a 1.480 tone de argint (conform presei) sub pretextul ca suntem o generatie incapabila de minerit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.