Borbely susține că dosarul său este închis

borbelyVicepreşedintele politic al UDMR, deputatul Borbely Laszlo, susţine că din punct de vedere juridic cazul său este închis şi că nu doreşte să intre în speculaţii legate de solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de reluare a dezbaterilor în Camera Deputaţilor.

‘Putem avea păreri, e început de campanie, este MCV-ul la uşă, iar preşedintele ţării poate să îşi spună un punct de vedere. Eu nu intru în speculaţii, a fost o adresă, s-a închis, Parlamentul este suveran în această privinţă. Acest caz este închis împreună cu dosarul lui Dobre, din punct de vedere juridic e clar şi cred că acest lucru îl ştia şi preşedintele Băsescu. El nu are atribuţii în acest sens. Eu cred că instituţiile statului trebuie să funcţioneze în acest caz. Nu este vorba de ridicarea imunităţii parlamentare, ci Parlamentul funcţionează ca o entitate autonomă, verifică pentru a preîntâmpina abuzuri ale unor instituţii, că mai pot greşi şi instituţii ca DNA sau altele, dacă nu fabrică dosare politice care nu au elementele constitutive ale unei infracţiuni’, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Laszlo Borbely.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a se relua dezbaterea cu privire la cele două solicitări ale Parchetului General privind încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de deputaţii Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre (foşti miniştri) atunci când plenul ia în discuţie ridicarea imunităţii deputatului PDL Alin Trăşculescu. Decizia a fost luată cu opt voturi împotriva solicitării preşedintelui, un vot pentru şi o abţinere.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.