Brad mai frumos, la Miercurea Ciuc

bradPrimăria Miercurea Ciuc a alocat, pentru prima oară în ultimii trei ani, fonduri pentru împodobirea oraşului de iarnă, în anii precedenţi fiind folosite ornamente recondiţionate.

Ornamente noi

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat că s-a alocat suma de 30.000 de lei, cu care se vor cumpăra podoabe şi ornamente noi, care să le completeze pe cele existente.
În plus, se lucrează deja la repararea şi condiţionarea celor vechi, aşa cum s-a întâmplat în ultimii trei ani, când din considerente financiare municipalitatea a decis să nu mai cumpere podoabe, spre nemulţumirea unor localnici.
Decizia de a aloca bani pentru împodobirea oraşului este legată şi de faptul că s-a finalizat reabilitarea pieţelor publice, care pot fi acum puse în valoare.

Coronița de advent

Antal Attila a mai precizat că în ultima săptămână din noiembrie se va amplasa, în centrul oraşului şi tradiţionala coroniţă de advent, de mărimi impresionante, pe care se vor afla patru lumânări artificiale ce vor fi aprinse în fiecare săptămână, până la Naşterea Domnului.
Viceprimarul a precizat că împodobirea oraşului va începe săptămâna viitoare pentru ca, măcar parţial, să fie gata până la aprinderea primei lumânări de advent.
Aprinderea lumânărilor de advent este un obicei practicat mai ales de catolici, dar care a fost preluat şi de ortodocşi. Coroniţa are patru lumânări, câte una pentru fiecare duminică a postului, şi o lumânare în mijloc, pentru seara de Ajun.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.