BSG Security, drept la replică în cazul Taylor

În urma scandalului privind cetățeanul american Robert Taylor, care ar fi fost agresat de către reprezentanții unei firme de pază din Tîrgu-Mureș, proprietarul firmei de pază BSG Security Alexandru Ballai a emis un drept la replică, pe care-l redăm în întregime mai jos:

Subscrisa SC BSG SECURITY SRL, cu datele de identificare din antet, prin reprezentant legal dl. Ballai Alexandru-administrator Avand in vedere materialele aparute pe blogul dlui Robert Taylor, materiale care sunt de natura sa afecteze imaginea subscrisei societati, in continuare vom formula o replica la toate acuzatiile ce ni se aduc prin respectivele materiale.

Astfel, SC BSG SECURITY SRL este o societate cu capital integral privat constituită în baza legii 31/1990, autorizată de Ministerul de Interne, Inspectoratul General al Poliţiei, Direcţia de Ordine Publică, prin Licenţa nr. 0687/P, care functioneaza în baza legii 333/2003 modificata cu Legea 1010/2004 si Legea 40/2010. La fel ca alte firme de profil, atat acţionarii cat şi administratorii sunt verificaţi de diferite institutii ale statului inainte de a obtine autorizatia de functionare.

Selectia personalului o facem dupa criterii riguroase, de natura sa asigure servicii de calitate clientilor nostri. Toti agentii de paza sunt instruiti cu privire la dispozitiile legale in materie de paza, la consemnul general şi cel particular, continutul fişei postului şi regulamentul de ordine interioară, toate acestea constituind cadrul legal si contractual in care sunt obligati sa-si desfasoare activitatea, respectiv sa-si indeplineasca atributiile de serviciu. In masura in care angajatii depasesc atributiile de serviciu ori nu le indeplinesc raspund atat fata de subscrisa societate cat si fata de terti. Cu alte cuvinte, este exclusa posibilitatea ca vreunul dintre angajatii nostrii sa primeasca dispozitii nelegale din partea organelor de conducere din cadrul subscrisei societati.

Subscrisa societate îşi desfăşoară activitatea în domeniul pazei si monitorizarii de 14 ani, incheind in aceasta perioada de timp foarte multe contracte cu diferite persoane fizice si juridice, precum si cu mai multe institutii publice. Printre obiectivele de paza contractate se afla si „OPC” adica clubul ,,Old City Pub”, iar proprietarul acestui club ne-a informat ca nu intentioneaza sa rezilieze contractul incheiat cu subscrisa societate tocmai pentru ca este foarte multumit de serviciile pe care i le prestam.

Respingem cu vehementa afirmatia dlui Robert Taylor potrivit careia „Proprietarul, prietenii lui, si ofiterii lui….au atitudine si se poarta ca si cum ar fi o banda mafiota” . Daca dl. Robert Taylor ar fi dat dovada de obiectivitate si de respect fata de subscrisa societate, atunci trebuia sa verifice informatiile obtinute „DE LA CETATENII DIN TARGU MURES” si abia apoi sa le posteze pe blogul domniei sale,urmandu-si responsabilitatea pentru realitatea lor. Desi asociata si administratorul subscrisei societati sunt cetateni romani de nationalitate maghiara, niciodata criteriul etnic nu a stat la baza selectarii personalului ori la cel al incheierii de contracte, cu terte persoane, avand ca obiect servicii de paza si monitorizare. Fata de aceasta situatie apare ca evident nereala insinuarea dlui Robert Taylor in sensul agresarii sale de catre angajatii nostri datorita faptului ca „ nu erau multumiti sa vada un american si un maghiar impreuna”.

Niciodata nu am obtinut contracte in conditiile indicate de catre dl. Robert Taylor, adica prin acte de corupţie ori de santaj. Societatea respinge vehement acuzaţiile lui R.T. prin care susţine că „Instituţiile Statului sunt asociate cu S.C. BSG SECURITY S.R.L. în astfel de demersuri” deoarece Instituţiile Statului şi în România sunt serioase, respectă şi aplică legea.

In legatura cu evenimentele petrecute in noaptea de 10.02.2012 la clubul ,,Old City Pub” din Tg.Mures si care implica subscrisa societate, din informatiile obtinute de conducerea subscrisei societati pana in acest moment, rezulta urmatoarele: În noaptea de 10.02.2012, ora 03: 07”: 35″ la dispeceratul firmei a venit un semnal de BUTON de PANICĂ (BP) de la S.C.OLD CITY PUB” S.R.L. Tîrgu-Mureş, prin sistemul de comunicare GPRS ( ceea ce înseamnă că semnalul a venit în aproximativ de o secundă). In urma acestui semnal, avand in vedere ca BP înseamnă o situaţie extrem de gravă şi se apasă de catre client numai în situaţii extreme, conform atributiilor de serviciu dispecerul de serviciu a alertat imediat echipajele de intervenţie, care s-au deplasat foarte rapid la locul indicat. La sosirea echipei de intervenţie barmanul OPC l-a indicat pe cetăţeanul R.T. ca fiind recalcitrant, tulburând liniştea şi ordinea publică, deranjând clienţii

localului (localul fiind plin la acea oră), fapt care a determinat conducerea cetăţeanului R.T. în afara localului conform procedurilor legale. Din examinarea procesului verbal de intervenţie nu rezulta producerea vreunui eveniment violent cu ocazia acestei interventii. Din discutiile purtate cu membrii echipei de interventie nu rezulta ca si-ar fi depasit atributiile de serviciu, respectiv ca ar fi exercitate alte acte de violenta asupra persoanei respective alte acte de violenta decat cele necesare si legale pentru indepartarea acesteia din local.

Dupa sosirea organelor de politie la fata locului atributiile agentilor nostri de paza a incetat, persoana in cauza fiind preluata de politisti si, foarte probabil condusa la sediul politiei. Precizam ca organele de politie au fost solicitate de catre dispecerul de serviciu la orele 03:21 la solicitarea agentilor de interventie. Intrucat conducerea subscrisei societati nu are competente privitoare la stabilirea vinovatiei angajatilor sai pentru comiterea vreunor fapte penale de catre angajati sai fie in timpul lor liber fie chiar in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, evident ca asteptam rezultatele anchetei penale declansata de organele de politie la solicitarea dlui Robert Taylor. In situatia in care se va dovedi ca vreunul din membrii echipei de interventie si-a depasit atributiile de serviciu vom lua cu fermitate masurile legale ce se impun.

Alte aspecte: Angajaţii firmei noastre au echipament de culoare neagră si nu jachete roşii iar autoturismele de interventie au culoarea gri si sunt inscriptionate cu rosu si nu pot fi confundate cu autoturismele institutiilor statului (politia, politia locala, jandarmeria, etc). Anexam alaturat plansa foto cu echipamentul si autoturismul societatii.

Numarul de telefon 40 0722-572.861 este privat si nu este public, adica nu poate fi utilizat si nici prezentat public fara acordul celui care il detine, cu exceptia cazurilor prevazute de lege; ori, dl. Robert Taylor nu a primit acest numar de la detinatorul lui si nici nu a avut permisiunea directa sau indirecta a acestuia de a-l face public pe blogul domniei sale.

In situatia in care, in termen de 10 zile de la primirea acestui drept la replica pe blogul sau, dl. Robert Taylor nu-si va cere in mod public-prin cel putin doua ziare-unul local si altul national-si prin intermediul blogului sau-scuze de la subscrisa societate si de la administratorul, respectiv asociatul sau, atunci ne vom adresa organelor competente in vederea tragerii sale la raspundere juridica.

Celor interesati in mod real de acest subiect le stam la dispozitie cu informatii suplimentare in masura in care isi vor prezenta identitatea iar informatiile solicitate pot fi facute publice.

Cu consideratie,

Alexandru Ballai

update:

Conform purtatorului de cuvant al IPJ Mures, Livia Popa aceasta a declarat ca se fac cercetari in urma plangerii depuse de cetateanul american. Tot politia ne-a declarat ca in acest caz nu este implicata societatea BSG Security, doar angajatii care l-ar fi agresat pe Taylor

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.