Bucurie și veselie în jurul brazilor la Luduş

Sărbătorile de iarnă au fost dintotdeauna așteptate cu multă nerăbdare atât de copiii cuminți care primesc daruri, cât și de părinții care le oferă cu bucuria și dragostea lor ocrotitoare. Continuând o frumoasă tradiție, concursul de împodobit brazi a ajuns la cea de-a VI-a ediție cu aceeași organizatori: Primăria orașului Luduș, Consiliul Local și Grădinița „Căsuța fermecată”, director Carmen Petac.

„Cel mai frumos brad de Crăciun”

Alături de organizatori au fost Școala Gimnazială Nr. 1, director Alina Tătar, și Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”, director Adrian Banea.
Participantă la toată edițiile desfășurate până acum, fiind principala inițiatoare a concursului, Carmen Petac spune că „Am admirat și de această dată emulația care a generat un concurs frumos, o explozie de fantezie și strădanie creativă. În aceste condiții, este greu să stabilești o ierarhie strictă, rece fixată într-un clasament, poate subiectiv. Pentru strădania lor, merită felicitări toți copiii și cadrele didactice care au fost alături de ei. Felicitări merită și administrația publică locală care s-a implicat în acțiune în mod exemplar”.
Au fost prezenți în jurul celor șase brazi frumoși peste 200 de copii, preșcolari și elevi din primele clase. Au fost șase echipaje, șase aranjamente artistice, au fost găsite multe idei creative care au fost jurizate de Olga Pal de la Clubul Copiilor, Carmen Petac și Kinga Botezan de la Grădinița „Căsuța Fermecată”.

Premii pentru toți

După deliberările de rigoare, juriul a atribuit diplomele mult-dorite de cadrele didactice și pungile cu dulciuri așteptate de copii.
Preșcolarii de la Grădinița „Căsuța Fermecată”, împărțiți în două echipaje conduse de educatoarele Dana Pop, Adriana Beian, Petruța Szász, Dorina Coman, Iulia Bica, Andreea Farcaș, Diana Rusu și Carmen Urcan au primit diploma pentru „Cel mai strălucitor brad”; Preșcolarii de la Grădinița Program Prelungit Nr. 1, îndrumați de educatoarele Maria Călugăr, Cornelia Olar, Paula Stîna, Andrea Cerecel, Kodori Olga și Herceg Gerlinda au primit diploma pentru „Cel mai colorat brad; Preșcolarii de la Grădinițele Program Normal Nr. 1 și 2, Grădinița Gheja și Grădinița Roșiori, îndrumați de educatoarele Floarea Moldovan, Maria Chețeg, Elena Mărginean, Szalai Izabella și Balogh Katalin au fost declarați „cei mai creativi”; Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1, îndrumați de învățătoarele Maria Buta, Ileana Blaga, Haidu Edith și Gyarmati Magyari Piroska, au primit diploma „Cel mai original brad”, iar elevii de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”, îndrumați de învățătoarele Angela Sălcudean, Dana Boca și Monica Nistor, au primit diploma pentru „Bradul ecologic”.

Declarații

Kinga Botezan, „Zâna bună” care a prezentat această a V-a ediție a concursului „Cel mai frumos brad de Crăciun”, a subliniat că „organizatorii și-au propus să pună în valoare creativitatea și imaginația preșcolarilor, elevilor și cadrelor didactice implicate în proiect, să promoveze cultura și tradiția sărbătorilor de iarnă”.
Liviu Botezan a spus că „împreună cu personalul Primăriei am realizat 320 de pachete cu dulciuri, câte unul pentru fiecare preșcolar și elev din oraș”.
Primarul Cristian Moldovan a mulțumit cadrelor didactice care s-au implicat în această activitate: „Îi felicit pe copii și pe dascălii lor și îi asigur că Primăria orașului a fost, este și va fi mereu alături de cei care asigură educația în oraș”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.