Buget de investiţii, la Miercurea Ciuc

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila (stânga), a declarat că bugetul oraşului este de 150 de milioane de lei, din care 74,88 milioane de lei sunt alocaţi pentru investiţii.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila (stânga), a declarat că bugetul oraşului este de 150 de milioane de lei, din care 74,88 milioane de lei sunt alocaţi pentru investiţii.

Jumătate din bugetul municipiului Miercurea Ciuc pe anul 2014 este destinat investiţiilor, sume importante de banii fiind alocate pentru reabilitarea termică a blocurilor sau pentru modernizarea cinematografului din oraş.

11 milioane pentru blocuri

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat că bugetul oraşului este de 150 de milioane de lei, din care 74,88 milioane de lei sunt alocaţi pentru investiţii. Potrivit datelor furnizate de municipalitate, la capitolul venituri s-a prevăzut o sumă de 126,7 milioanele de lei, iar circa 23 milioane de lei reprezintă un excedent din anul 2013.
Antal Attila a subliniat că cea mai mare pondere din fondurile pentru investiţii, respectiv 11 milioane de lei, o reprezintă suma destinată programului de reabilitare termică a blocurilor de locuit. De asemenea, s-a alocat suma de 3,5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la cinematograful din oraş, urmând să se continue şi proiectul european de modernizare a staţiunii Băile Harghita. Potrivit viceprimarului, se speră începerea lucrărilor de reabilitare în zona Jigodin şi în cartierul Aleea Copiilor, în acest an urmând să se modernizeze şi sala de sport a Liceului Kos Karoly.

Probleme la cheltuielile de personal

Viceprimarul a spus că la partea de cheltuieli sunt asigurate condiţiile pentru funcţionarea unităţilor de cultură şi de educaţie din subordinea municipalităţii, dar vor fi probleme la cheltuielile de personal unde există un prag ce nu poate fi depăşit. Antal Attila a ţinut să sublinieze că există finanţare pentru obiectivele pe care Primăria şi le-a stabilit, dar problema este legată de piedicile birocratice şi de lipsa de capacitate pentru a le duce la îndeplinire.
,,Aşa cum spune şi domnul primar, problema nu este neapărat de bani, ci de piedicile birocratice şi de lipsa de capacitate, de faptul că nu avem cu cine lucra. Am alocat fonduri pentru finanţarea diferitelor investiţii, dar procedurile sunt greoaie şi nu ştiu dacă vom face faţă tuturor formalităţilor”, a declarat Antal Attila.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.