Bugetul local a fost votat fără consilierii UDMR. Victorie cu gust amar!

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Tîrgu Mureş convocată în conformitate cu dispoziţia primarului nr. 1066 din 24 martie 2017 păentru ziua de 30 martie a început după ora 14. S-a aşteptat sfertul academic, dar consilierii locali din partea UDMR nu au răspusn convocării. Ei au ales să protesteze astfel pentru primirea avizului negativ privind includerea Liceului Romano-Catolic în reţeaua şcolară.
După cuvântul consilierului local POL Mark Christian Hermann care şi-a exprimat susţinerea reprezentanţilor Partidului Oamenilor Liberi privind buna funcţionare a Liceului Romano –Catolic din Tîrgu Mureş, a evaluat ca fiind pozitivă colaborarea cu colegii UDMR, dar în acelaşi timp şi -a exprimat şi nemulţumirea ca la o astfel de şedinţă importantă în care se votează bugetul, ei au ales boicotul. Nu la fel au procedat însă atunci când s-a discutat în patru rânduri situaţia şcolii catolice, discuţii la care nu a fost invitat niciun reprezentant POL.
Ordinea de zi a fost amânată pentru săptămâna viitoare, cu excepţia punctelor 1, 3,4,5,13,14,16, 17, 32, 33 şi 40.
Cel mai important a fost votul acordat de toţi cei prezenţi pentru punctul 1, varianta II, după ce a trecut prin toate comisiile şi a primit amendamentele.
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Tîrgu Mureș pentru anul 2017.
În încheierea şedinţei au urmat cuvinte de laudă, promisiuni de o şi mai bună colaborare. “Ziua de azi a însemnat o victorie, o victorie cu gust amar, pentru că nu au participat colegii de la UDMR “, a spus consilierul local dr. Theodora Benedek, cea care a condus şedinţa.
EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.