Bugetul static, gunoaie mai scumpe și burse sărace

consiliu local cl tarnaveniConsiliul Local Tîrnăveni a adoptat luni, 3 februarie, cu votul a 12 dintre membri săi, bugetul municipiului pe anul 2014. Ședința extraordinară care a avut loc luni la orele amiezii, nu a fost însă una foarte liniștită, deoarece aleșii au avut mai multe amendamente de făcut la diverse capitole bugetare. Niciunul dintre acestea nu a fost însă aprobat, astfel că într-un final bugetul a fost votat în forma propusă inițial. Bugetul general centralizat al municipiului Târnăveni pe anul 2014 s-a stabilit la venituri în sumă de 30.084.000 lei, iar la cheltuieli în sumă de 30.440.000 lei, cu un deficit de 356.000 lei.

Gunoi mai scump

Tot luni, s-a decis majorarea taxelor de gunoi. Decizia a fost luată ca urmare a solicitării făcute de operatorul de salubritate. Schuster Ecosal a solicitat modificarea tarifului de transport deşeuri menajere de la 8 lei/tonă la 8,8 lei/tonă, fără TVA, dar şi a tarifului de operare deşeuri menajere pentru depozitul de la Sighişoara de la 27,5 lei/tonă la 30,25 de lei/tonă. Operatorul motivează că modificarea de tarif o reprezintă diferenţa de transport de la Târgu Mureş la Sighişoara. Depozitarea deşeurilor din Târnăveni la Sighişoara este temporară, dar reprezintă cea mai bună variantă până la punerea în funcţiune a depozitului zonal de deşeuri de la Sânpaul.

S-au aprobat bursele școlare

Consiliul Local a aprobat de asemenea numărul şi cuantumul burselor acordate elevilor de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar, pentru al doilea semestru al anului şcolar 2013-2014. La Târnăveni se vor acorda următoarele tipuri de burse: -burse de performanţă 100 lei/elev; -burse de merit 30 lei/elev; -burse de studiu 30 lei/elev; -burse de boală 40 lei/elev; -burse pentru elevi din mediul rural 30 lei/elev; -burse pentru elevi din familii cu venituri mici 30 lei/elevi. Unităţile de învăţământ din Târnăveni au depus la Primărie situaţiile cu numărul de elevi care se încadrează în criteriile de acordare.

Sprijin financiar pentru Poliție

Tot în ședința de săptămâna trecută a ost prelungit Parteneriatul dintre Autorităţile Locale şi Poliţie. Consiliul Local a aprobat prelungirea convenţiei de cooperare şi proiectul Poliţie Autorităţi Locale, Servicii Publice în Parteneriat, în temeiul căruia administraţia locală a asigurat poliţiei carburant în valoare de 2.000 de lei lunar. Poliţia a motivat solicitarea aprobării acestui parteneriat în vederea asigurării unui climat de siguranţă pe raza municipiului Târnăveni şi a localităţilor Bobohalma şi Cuştelnic.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.