BULETIN DE PRESĂ! POLIȚIA NE INFORMEAZĂ!

CONTROALE RUTIERE: 

AU FOST VIZAŢI ŞOFERII SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE 

3 conducători auto au fost depistaţi în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului

La data de 29 iulie 2017, într-un interval de 4 ore, Serviciul Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Au acţionat 28 de poliţişti din cardul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, dintre care 21 de la rutieră,  aceştia efectuând peste 230 de testări cu aparatul etilotest și au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 5  permise de conducere, dintre care 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 7 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemplu:

  • Un bărbat, de 44 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe strada Voiniceni din Tîrgu Mureş, în timp ce avea o concentrație alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbat depistat de poliţişti în timp ce conducea fără permis. Persoana a fost reţinută

La data de 01 august 2017, ora 0200, un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Reghin, a fost depistat de poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Tîrgu Mureş, în timp ce conducea pe strada Calea Sighişoarei din Tîrgu Mureş, un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.

Împotriva bărbatului s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Mureş.

Persoană reţinută pentru comiterea mai multor infracţiuni

Luni, 31 iulie 2017, poliţiştii Postului de Poliţie Suseni din cadrul Secţiei 6 de Poliţie Rurală Brâncoveneşti au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de furtul unui telefon mobil.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că la data de 30 iulie a.c., bărbatul de 28 de ani, ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinţei fostei concubine şi ar fi ameninţat-o pe aceasta cu acte de violenţă.

De asemenea, a doua zi, respectiv la data de 31 iulie 2017, acelaşi bărbat ar fi pătruns, fără drept, pe prispa casei fostei sale concubine, de unde ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de peste 1.000 de lei.

Față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Mureş, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Secţiei 6 de Poliţie Rurală Brâncoveneşti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de Furt calificat, Violare de domiciliu și Amenințare.

 

 

RECOMANDARE!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.