Bunicii de la Căminul pentru persoane vârstnice Tîrgu Mureș, activi în Săptămâna Naţională a Voluntariatului

 

 

Săptămâna Naţională a Voluntariatului, eveniment naţional inițiat și coordonat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, din Cluj-Napoca a ajuns la a 17-a ediţie și are loc în fiecare an în a treia săptămână a lunii mai.

Ținând cont că în această ediție se sărbătorește diversitatea voluntarilor, indiferent de vârstă, vineri 18 mai 2018 la ora 10.30, întâlnirea dintre b-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Tîrgu Mureș și tinerii cu dizabilități din Centrul de Zi Atrium al Fundației Transilvană Alpha au creat o energie specială menită să aducă tuturor participanților energie, vitalitate, zâmbete și satisfacție pentru că… „Voluntariatul te ține în priză!”, așa cum spune sloganul din acest an.

Membrii trupei de muzică Happy Feet au susținut un mini concert cu piese muzicale de altă dată în timp ce o voluntară de la Fundația Transilvană Alpha a pictat sigla Căminului, pe gardul din curtea interioară a edificiului punând o pată de culoare care unește dincolo de vârstă.

Folosindu-se de versurile profunde ale poeziei „Învaţă de la toate” B-unicii i-au îndemnat pe tineri la a învăţa, lucruri frumoase de la tot ce există în jurul nostru.

Învaţă de la apă să ai statornic drum,

Învaţă de la flăcări că toate-s numai scrum.

Învaţă de la umbră să taci şi să veghezi,

Învaţă de la stâncă cum neclintit să crezi.

Învaţă de la floare să fii gingaş cu ea,

Învaţă de la mamă să ai blândeţea sa.

 

Dr.Anca Mariela Florea

Director Căminul pentru persoane vârstnice Tîrgu Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.