Bursa Binelui. Ce proiecte din Mureș au ajuns în finală?

 

  

 

Orice donație poate propulsa proiectele mureșene spre podium

 

Două proiecte umanitare din județul Mureș sunt finaliste în a V-a ediție Campionatul de Bine, competiția pentru atragerea donațiilor adresată ONG-urilor din România. Competiția este organizată de Bursa Binelui, singura platformă de donații fără comision. Finala Plină de Bine aduce față în față 44 de proiecte din România, susținute de către 43 de organizații neguvernamentale.

Orice mureșean poate ajuta finalistele mureșene pentru a urca în clasament și a se situa pe podium, donând orice sumă, chiar și 5 lei. Miza este mare. Câștigătoarelor li se va dubla suma primită prin donații…

 

Un instrument inovator

 

Un prim proiect mureșean, ajuns în finală, este „Abilitățile contează”, descris în termenii următori de Fundația care-l promovează: „Dupa instalarea dizabilitatii locomotorii prin accident sau afectiune medicala, vietile celor care ajung sa se deplaseze in scaunul rulant sunt grav afectate de lipsa din sistemul public a informatiilor, echipamentelor si serviciilor de viata independenta. Lasate sa se descurce singure, multe persoane au nevoie adesea de ani de zile pentru a accepta dizabilitatea si a-si recastiga independenta.

Motivation este singura organizatie din Romania care ofera serviciile de mobilitate necesare, cu ajutorul unor instructori care sunt la randul lor utilizatori de fotolii rulante. Din 2018, dorim sa introducem kitul „Abilitatile Conteaza” – un instrument inovator, care ofera informatii si instrumente de baza – in pachetul de servicii necesare reluarii unui trai independent in scaun rulant”.

Scopul proiectului este finanțarea a 50 de kit-uri Abilitatile Conteaza pentru utilizatorii de scaune rulante. Cu ajutorul kit-urilor, aceste persoane vor primi informatii si instrumente de baza necesare mentinerii sanatatii si independentei in scaunul rulant.

 

Adăpost pentru bolnavi

 

Al doilea proiect este „Camera de refugiu” – un proiect mai vechi, care funcționează în Tîrgu Mureș și Cluj Napoca ca un adăpost gratuit pentru bolnavi. „Obiectul principal de activitate al Asociației Solidaris este Serviciul de Ajutor Telefonic. Funcționarea Serviciului nostru la doua numere de telefon, la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș este ideea principala. La aceste numere de telefon primim atât solicitarile (alimente, medicamente, cumpărături, etc), cât și ofertele (voluntariat, sprijin financiar, donații diverse) care ne sunt adresate, indiferent de etnie, vârstă, sex sau confesiune. În cei șapte ani de existență telefoanele noastre au sunat de 6.000 de ori. Din aceste apeluri 1.500 au fost apelanți noi. La numerele uşor de reţinut (0040) 264 / 56 56 56 – Cluj-Napoca, (0040) 265 55 55 55 – Târgu-Mureș ne-au contactat deja sute de oameni cu diverse nevoi şi oferte, în fiecare joi și vineri între orele 15-20”, au precizat cei de la Asociația Solidaris.

Scopul proiectului este strângerea a 20.000 lei pentru amenajarea unui adăpost ocazional, cu funcționare constantă, pentru bolnavi și aparținători, veniți în Tîrgu Mureș pentru tratament sau intervenție medicală.

 

Scopul clasării pe podium


Etapa decisivă a Campionatului de Bine se desfășoară pe parcursul a 5 săptămâni anul acesta: 16 ianuarie – 19 februarie 2018, iar din totalul de inițiative calificate, 2 proiecte din județul Mureș participă în Finala Plină de Bine.

Peste 68.000 de euro au fost strânși din partea a 5.400 donatori distincți în cele 6 săptămâni de la debutul competiției.

În Finala Plină de Bine pentru fiecare proiect calificat organizațiile trebuie atragă o sumă cât mai mare de donații de la cât mai mulți donatori diferiți. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător. În cadrul celor patru ediții anterioare, donaţiile au depăşit suma de 275.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 Euro.

Prin Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.

Proiectele finaliste din județul Mureș pot fi vizualizate pe BursaBinelui.ro, la următorul link: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Participanti?StageId=14&CountyId=29&editionId=6
 

Campionatul de Bine…

 

este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision. Regulamentul competiției și mai multe detalii pe www.bursabinelui.ro.

 

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.