Burse naționale pentru femeile din știință

burse-strainatate-straniiCNR UNESCO şi L’Oréal România lansează pentru al patrulea an consecutiv programul de burse naţionale “Pentru femeile din ştiinţă”.  Programul, devenit deja o tradiţie în România, va oferi în continuare sprijin comunităţii ştinţifice locale prin acordarea a două burse pentru tinere cercetătoare din aria ştiinţelor Vieţii şi aria ştiintelor Fizice. Cercetătoarele din România sunt aşteptate să aplice pentru aceste bursele anuale private.

Programul de burse naţionale CNR UNESCO şi L’Oréal România “Pentru femeile din ştiinţ㔠se desfăşoară în perioada decembrie 2012 – iunie 2013. Valoarea unei burse este de 42.000 lei, iar programul se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în cadrul unei instituţii acreditate de învăţământ superior din ţară.

Dosarele de aplicaţie pot fi înscrise până la data de 31 martie 2013 şi urmează a fi evaluate de un juriu format din reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi ai L’Oréal România, precum şi din cercetători de renume din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare ştiinţifică.

Fiecare bursă va constitui sursa de finanţare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, în cadrul unei instituţii de cercetare din România. Proiectele selectate vor fi anunţate în luna iunie 2013, în cadrul unei ceremonii de premiere a câştigătoarelor programului.

Sursa: CNR UNESCO

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.