Burse pentru studenți, în Franța

examen elevi scoalaAmbasada Franței la București derulează în această perioadă trei programe de înscrieri pentru burse acordate studenților ce doresc să-și continuie studiile în Franța, în anul universitar 2013-2014. Înscrierile se fac până la data de 1 martie 2013, pe cele trei mari programe:

1. Burse de master – se adresează studenților la Master anul întâi, care doresc să urmeze al doilea an de studiu în Franța.

2. Burse de doctorat în co-tutelă – pentru studenții care au absolvit un Master în anul 2012 sau anterior sau care sunt înscrişi în acest moment la Master, plus doctoranzii înscrişi în primul an de teză, în anul universitar 2012 – 2013, sunt eligibili pentru acest program.

3. Bursele Copernic – pentru înscriere candidatul trebuie să fie titular al unei diplome de Inginer (obţinută în urma absolvirii a 4 sau 5 ani de studii superioare) sau a unei diplome de Economist sau de Jurist, corespunzătoare a 5 ani de studii superioare. A doua condiție este deținerea, dacă este posibil, a unei experienţe profesionale cu o durată de câţiva ani, s nu fi fost beneficiarul niciunei burse din partea Guvernului francez și să să aibă vârsta de până la 30 de ani.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Ambasadei Franței la București.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.