Cadavrele celor 1700 de porci arşi în incendiul de la Căpuşul de Câmpie vor fi ecarisate


Cadavrele celor 700 de scroafe de reproducţie şi 1000 de purcei care au ars în incendiul de la ferma din Căpuşu de Câmpie vor fi ecarisate, iar pagubele evaluate după ce locul incendiului se va răci, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Sandor Kincses.

Conform acestuia, ferma de porci a fost construită recent, pe fonduri europene, fiind una dintre cele mai moderne unităţi de creştere a animalelor din judeţ.

„Din păcate au ars 700 scroafe de reproducţie şi 1000 de purcei. Unitatea are contract cu o unitate specializată, iar cadavrele vor fi ecarisate. Proprietarul fermei are asigurare, dar încă evaluatorii nu se pot apropia de zonă, fiindcă e foarte cald, va mai dura până se răceşte. Aici e vorba de peste 100.000 de tone de carne arsă. Din păcate paguba e mare, e vorba de scroafe şi de purcei, ceea ce înseamnă că ferma va pierde un ciclu de îngrăşare. Nu ştim ce s-a întâmplat, este o fermă modernă, nouă, construită pe fonduri europene, este una din cele mai moderne din judeţ, iar proiectele noi au şi elemente de siguranţă la incendii”, a declarat Sandor Kincses.

Acesta a spus că ferma, aparţinând SC Europiglets Band SRL, deţine în jur de 12.000 de porci.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Horea al judeţului Mureş, maior Cristian Virag, a anunţat că la incendiul de la ferma din Căpuşu de Câmpie acţionează trei autospeciale de stingere din cadrul ISU Mureş, iar în sprijin au fost trimise cinci autospeciale şi autocisterne de la serviciile voluntare din localităţile Band, Luduş, Iclanzel, Iernut şi Săulia.

„Din primele estimări, arderea se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3000 mp. În interiorul halei se aflau aproximativ 700 de scroafe gestante şi 1000 de purcei. Nu sunt persoane surprinse în interior”, a precizat mr. Cristian Virag.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.